Κρανιδιώτης: Ο Βελόπουλος είναι «λαγός» του Μητσοτάκη

Κρανιδιώτης: Ο Βελόπουλος είναι «λαγός» του Μητσοτάκη

Λάβρος κατά του παραλίγο κομματικού του εταίρου είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του στη «Δημοκρατία», ενώ σε δηλώσεις που παραχώρησε στο documentonews.gr αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κ. Βελόπουλος να είναι «λαγός» του Κυρ. Μητσοτάκη έχοντας προ συνεννοηθεί την μετεκλογική σύμπραξη με τη ΝΔ.

Στο άρθρο του ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν σε αδιέξοδο την προσπάθεια κομματικής συμπόρευσης με τον Κ. Βελόπουλο. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνίας από τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος –κατά τον Φ. Κρανιδιώτη- δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας, παρά μόνο για τα «τα φράγκα και την επιχορήγηση».

Σύμφωνα με το άρθρο, ενόσω ο Κ. Βελόπουλος είχε συμφωνήσει την προηγούμενη Παρασκευή στη συμφωνία – πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι στο κόμμα διοίκηση θα ασκούσε «το Συμβούλιο δύο Προέδρων και δύο συνεργατών που θα όριζαν, με δικαίωμα βέτο κάθε Προέδρου για ζητήματα α) νέων συνεργασιών με άλλα κόμματα και προσχωρήσεων και β) την ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση ή την παροχή κοινοβουλευτικής στήριξης σε αυτήν».

Εξηγεί δε ότι «το βέτο αυτό το ζήτησα διότι μου διαβιβάζονταν πληροφορίες, πως ο Βελόπουλος έχει ήδη κάνει κρυφή συμφωνία με Μητσοτάκη κι είναι “λαγός”». Ωστόσο, όπως αφηγείται ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Κ. Βελόπουλος πριν λίγες μέρες πήρε υπαναχώρησε, ζητώντας τη διάλυση της «Νέας Δεξιάς» και την άνευ όρων ένταξη υποψηφίων του φορέα στα ψηφοδέλτια της «Ελληνικής Λύσης».

«”Λαγός” του Μητσοτάκη»

Σε επικοινωνία του documentonews.gr με τον Φ. Κρανιδιώτη, ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» υποστήριξε ότι είχε ρωτήσει ευθέως τον Κ. Βελόπουλο για το αν έχει συμφωνήσει ήδη να συνεργαστεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκείνος του είχε απαντήσει πως αυτά διαρρέονται από συγκεκριμένους κύκλους επειδή έχει συγκρουστεί μαζί τους.

Για το πώς ερμηνεύει την τελική απόφαση του Κ. Βελόπουλου, επισήμανε ότι «ή αποδέχτηκε την εντολή του χρηματοδότη του ή φοβήθηκε τη σύμπραξη με τη “Νέα Σελίδα”» και συμπλήρωσε ότι δεν αποκλείει ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» να αποτελεί «λαγό» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter