Κρανίου τόπος Μουζάκι και Αργιθέα

Κρανίου τόπος Μουζάκι και Αργιθέα

Συντρίμμια και λάσπες, ένα νεκρό και μία αγνοούμενη, αλλά και απελπισμένους και αβοήθητους ανθρώπους, αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στο νομό Καρδίτσας.

Τουλάχιστον τρεις γέφυρες έχουν καταρρεύσει, πολλά χωριά παραμένουν στο σκοτάδι ενώ οι δρόμοι προς τα ορεινά και ημιορεινά χωριά είναι αδιάβατοι.

Τα νερά μπήκαν και στην πόλη της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Όπως δήλωσε ο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας 5.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και ορισμένα παλαιά που έχουν υποστεί ζημιές στον φέροντα οργανισμό η έχουν καταρρεύσει.

Επίσης όπως είπε ο κ Λέκκας, που βρίσκεται στην Καρδίτσα, είναι πολύ μεγάλες οι καταστροφές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο.

Στο δήμο Μουζακίου οι κάτοικοι είναι μουδιασμένοι από τη σοκαριστική κατάρρευση μέρους του Κέντρου Υγείας.

Στην Αργιθέα αναχώματα έχουν σπάσει και οι υπηρεσίες του τοπικού δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους την κατάσταση.

Αλλά και στο δήμο Παλαμά και ιδιαίτερα στις κοινότητες Μεταμόρφωση και Βλοχός, υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τη συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμης του Ενιππέα και άλλων ποταμών της περιοχής.

Ήδη αναχώματα έχουν σπάσει και τα νερά μπήκαν ή στις κοινότητες Φύλλου, Ορφανών,περιμετρικά της Λεύκης, στους Γοργοβίτες, μερικώς στα Καλογριανά ενώ έχει εκκενωθεί ο οικισμός του Παλαιοχωρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter