Κραουνάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τη χώρα

Κραουνάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τη χώρα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γνωστός συνθέτης, Σταμάτης Κραουνάκης.

«Με το ένα μετά το άλλο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τη χώρα. Είναι εντεταλμένη γι’ αυτό. Όσο όμως αντισταθούμε και όσο φωνάξουμε θα τους αναγκάσουμε να τα πάρουν πίσω. Γιατί μόλις φοβηθούν τα παίρνουν πίσω. Δεν χρειάζεται να έχουμε εμείς φόβο. Όχι στον φόβο!», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105.5».

«Είδατε τι έγινε με τον Μηταράκη στη Χίο; Του επιτεθήκαν νεοδημοκράτες. Σε λίγο καιρό οι νεοδημοκράτες θα τσαμπουκαλεύουν τους ανθρώπους του Μητσοτάκη στο δρόμο. Άλλωστε μετά την προβοκάτσια που έκανα στο υπουργείο Πολιτισμού και τις επιθέσεις που δέχθηκα, οι περισσότεροι από όσους έγραψαν για να με στηρίξουν ήταν νεοδημοκράτες και κάποιοι μάλιστα υπουργοί».

Για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε ότι ανήκει: «στην ομάδα κρούσης των έξι ανθρώπων που έτρεξαν πολύ. Δεν είμαι στα συμβούλια, έκανα τη φανερή ντουντούκα. Ήμουν ο φιτιλάκιας. Όμως δεν έγινε κάτι εσκεμμένα, γιατί βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση. Και είχαμε να κάνουμε με χέστες, που όταν δεν μπορούν να ελέγξουν κάτι χέζονται και μετά περνάνε στον ρεβανσισμό. Αλλά θα το πω με κεφαλαία: ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!

Η κ. Μενδώνη, μετά από πολλή πίεση, έδωσε την άδεια και τώρα καθυστερεί έξι μέρες το σχετικό ΦΕΚ. Για άλλα κι άλλα, όταν είναι να κρύψουν λεφτά και κλεμμένα, το κάνουν σε μία ώρα. Όμως ξέρουμε ότι με τις μάχες κερδίζονται τα πράγματα, δεν γίνεται αλλιώς. 

Στο νέο τοπίο χρήσης μουσικής, με τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, αυτό που συμφέρει είναι να βάλουν στην μπάντα τους μικρο-δημιουργούς. Να τους εγκλωβίσουν σε εκδότες, ώστε οι απρόσωπες πλατφόρμες να ψωνίζουν από τους εκδότες τα πακέτα των δημιουργών και στους ίδιους να δίνουν ψίχουλα… Προσωπικά προτιμώ, αντί να μας ψωνίσει ένας μεσάζοντας, να τα δώσω όλα δωρεάν στον ελληνικό λαό».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε για την ΕΔΕΜ ότι η: «πρώτη δουλειά που θα κάνουμε είναι ανατιμολόγηση της λίστας των χρηστών, για να μην πληρώνει το ίδιο ένα μαγαζί δέκα τετραγωνικών με ένα ξενοδοχείο ή μία αεροπορική εταιρεία, ούτε ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός το ίδιο με ένα μιντιακό μεγαθήριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter