Την Τρίτη αρχίζει η συζήτηση

«Κρας τεστ» το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Αρχίζει την Τρίτη η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου-Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του νέου κοινοβουλευτικού δόγματος από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα σχέδια νόμου που δεν προκύπτει κοινή «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως διαμήνυσαν στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα καταψηφίζουν νομοσχέδια ακόμα κι αν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους, όταν ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή. Στο δόγμα αυτό αποστάσεις κράτησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Έτσι, η ψηφοφορία αναμένεται να «δοκιμάσει» τόσο την κυβερνητική συνοχή σε ένα «ευαίσθητο» για τους ΑΝΕΛ νομοσχέδιο, όσο και ια τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με το κατά πόσο θα ακολουθήσουν εν συνόλω αυτή την πρακτική.

Ως προς το θέμα αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας το γεγονός μετά την απόσυρση της τροπολογίας που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (τροπολογία που οι ΑΝΕΛ είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζουν), χαρακτήρισε πρωτοφανή και ανεύθυνη τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μάλιστα, κάλεσε τα δύο κόμματα να σκεφτούν τι θα γίνει αν επαναληφθεί η αποκλίνουσα στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ο υπουργός έχει, επίσης, ενημερώσει το Σώμα ότι η τροπολογία που αποσύρθηκε θα επανακατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο εν προκειμένω είναι αυτό που εισάγεται προς συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την προσεχή Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.