Κρατάει… αρβανίτικο ο Σαμαράς

Κρατάει… αρβανίτικο ο Σαμαράς

Τα είχαν χύμα, τους ήρθαν και τσουβαλάτα στη ΝΔ. Στα εσωκομματικά προβλήματα τα οποία παράγει καθημερινά η αντιπολιτευτική τακτική που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό την ιδεολογική επιρροή του Αδωνη Γεωργιάδη, και τις όλο και χαμηλότερες πλέον δημοσκοπικές πτήσεις ήρθε να προστεθεί η οργή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του για το γεγονός ότι άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ έχουν, όπως λένε, ανοιχτούς διαύλους με «ορκισμένους εχθρούς του».

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι σαμαρικοί ανέβηκαν στα κάγκελα μόλις πληροφορήθηκαν ότι ο πιο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη. Μάλιστα όπως λένε από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, ο κ. Θοδωρικάκος έχει «προτείνει» (κατ’ άλλους ζητά) στον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού 24|7 ονόματα δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ για πρόσληψη.

«Πάει πολύ ο υβριστής του Σαμαρά να είναι σήμερα προνομιακός συνομιλητής της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» μας έλεγε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης αποτελεί «κόκκινο πανί» για το σαμαρικό στρατόπεδο εδώ και μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα από το 2014, όταν ο δημοσιογράφος και τότε διευθυντής του κομματικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ Στο Κόκκινο, επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «L’ Express», αποκάλεσε τον Αντ. Σαμαρά «μ…α». «Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ…α. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Είναι ότι είναι μ…ας» είχε πει ο κ. Αρβανίτης για τον Αντ. Σαμαρά. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν εξύβρισε τον πρώην πρωθυπουργό αλλά ήταν γενική τοποθέτηση. Ωστόσο οι σαμαρικοί δεν του έχουν συγχωρήσει αυτή την «απρέπεια», όπως τονίζουν, και γι’ αυτό είναι εξοργισμένοι σήμερα με τον κ. Θεοδωρικάκο.

«Είναι δυνατόν ο επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ να συνδιαλέγεται με τον δημοσιογράφο που έβρισε τον Σαμαρά;» αναρωτιούνται οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, φρόντισαν να μεταφέρουν την οργή τους στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη ζητώντας «να επαναφέρει στην τάξη» τον στενό του συνεργάτη. Για την ιστορία, στο γραφείο του κ. Σαμαρά μέχρι πρότινος μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Θεοδωρικάκο.

Επικοινωνιακός μύλος

Ο κακός χαμός όμως γίνεται στον τομέα της επικοινωνίας της ΝΔ. Τα μαχαιρώματα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση μεταξύ συμβούλων, μυστικοσυμβούλων και «γαλάζιων» επικοινωνιολόγων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Στο στόχαστρο των συμβούλων και των μυστικοσυμβούλων έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται σε διάφορες μυστικές συσκέψεις υπό τον κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας «πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα» διότι, όπως ισχυρίζονται, «δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του». Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι όλοι αυτοί έχουν «προγράψει» τον κ. Κικίλια ύστερα από «εντολή» επιχειρηματικού παράγοντα που επιθυμεί να πάρει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ δικός του βουλευτής, ο οποίος εκλέγεται σε μεγάλο νομό της περιφέρειας.

Από την άλλη, οι «γαλάζιοι» επικοινωνιολόγοι –και είναι αρκετοί, ζωή να ’χουνε– που έχει κοντά του ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βλέπουν με καλό μάτι τους «άτυπους συμβούλους» και κάποιους μεγαλόσχημους της ελληνικής δημοσιογραφίας που έχουν «παρεισφρήσει» στην Πειραιώς. Τα βέλη τους στρέφονται κυρίως προς δύο μεγαλοδημοσιογράφους –γνωστούς από τα ένδοξα χρόνια του σημιτικού εκσυγχρονισμού–, για τους οποίους λένε ότι «αφού πρώτα πήραν στον λαιμό τους τον Σημίτη με τις επικοινωνιακές εξυπνάδες τους, τώρα τους μαζέψαμε εμείς για να κάνουν το ίδιο και στον Κυριάκο».

Γκάλοπ-φωτιά

Ηταν λογικό και αναμενόμενο ότι η ταύτιση και σύμπλευση της ΝΔ του Μητσοτάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα θα αποτυπωνόταν κάποια στιγμή και στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε έρευνα που έκανε πολύ γνωστή εταιρεία για λογαριασμό της ΝΔ οι πολίτες στην πλειονότητά τους στρέφουν την πλάτη στη ΝΔ λόγω της εξόφθαλμης ταύτισής της με επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα. Μάλιστα οι ερωτώμενοι θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο γι’ αυτή την επιλογή τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter