Κρατική αδιαφορία για το Μετοχικό Ταμείο – Ζητείται μόνιμο προσωπικό

Κρατική αδιαφορία για το Μετοχικό Ταμείο – Ζητείται μόνιμο προσωπικό

Αγανακτισμένοι είναι οι υπάλληλοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) λόγω της έλλειψης προσωπικού και την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

«Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, παρακολουθούμε έκπληκτοι δημοσιεύματα ότι όλα βαίνουν καλώς στο ΜΤΠΥ. Απαντάμε: «Όλα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας κ. Υπουργέ».

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΜΤΠΥ ανέρχεται σήμερα σε μόλις 83 υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση 300.000 συνταξιούχων και άλλων τόσων εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων. Το Ταμείο δεν έχει ακολουθήσει ούτε καν τον κανόνα ένας προς έναν για την αναπλήρωση των συναδέλφων που έχουν αποχωρήσει με σύνταξη τα τελευταία χρόνια.

Η απονομή «προσωρινού» μερίσματος, με αυτόματη μηχανογραφική διαδικασία για χάρη εξυπηρέτησης των μετόχων, έχει αρχίσει από τον Δεκέμβριο του 2014 και κάθε έτος εξελίσσεται. Για την απονομή του τελικού μερίσματος, όμως, δεν παύει να χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία από τους υπαλλήλους. Οι όποιες πράγματι σημαντικές βελτιώσεις στη διαδικασία απονομής μερισμάτων οφείλονται αποκλειστικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στο ζήλο των υπαλλήλων και όχι στην -ούτως ή άλλως ανύπαρκτη- βοήθεια του Υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας.

Ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (πληρωμή μερισμάτων) λαμβάνει χώρα από το 2016 όταν, μετά το «άδειασμα» των αποθεματικών του Ταμείου, δόθηκε έκτακτη κρατική επιχορήγηση. Πρόσφατη αναλογιστική μελέτη δείχνει τον δρόμο για νέα μείωση των μερισμάτων το 2025. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό κ. Υπουργέ;

Η εξυπηρέτηση των μετόχων-μερισματούχων δεν μπορεί να γίνει από τους «εργολάβους» με τους οποίους συνάπτονται συμβάσεις αντί υπέρογκων αμοιβών, αλλά από μόνιμο προσωπικό, το οποίο εκτός από τις υπηρεσίες του θα καταβάλλει και τις νόμιμες εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους.

Η επαναχορήγηση δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους ήταν και είναι αίτημά μας όχι γιατί το επιτρέπει ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου, αλλά γιατί θα επιφέρει πρόσθετα έσοδα από τα επιτόκια και θα διευκολύνει όσους αντιμετωπίζουν έκτακτες οικονομικές ανάγκες, με δεδομένη την αύξηση των τιμών και τη στασιμότητα των μισθών και των συντάξεων των Δ.Υ.

Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «στο παρελθόν, τέτοια δάνεια δίνονταν αφειδώς και σε πολλές περιπτώσεις ήταν αγύριστα» τα θεωρούμε κακόβουλα και στους συντάκτες τους απαντάμε: «Εάν έχετε στοιχεία, να μας τα παραθέσετε, αλλιώς να ανακαλέσετε». Το ΜΤΠΥ είχε ελεγκτικούς μηχανισμούς για την απόδοση των δανείων και επενέβαινε με κάθε πρόσφορο μέσο σε περίπτωση παραλείψεων.

Το ΜΤΠΥ είναι περιουσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΤΠΥ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter