Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Βρέθηκε σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς

Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Βρέθηκε σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς

Ένα σκουλήκι εντοπίστηκε σε φαγητό νοσηλευόμενης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η ασθενής η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο της Β’ καρδιολογικής κλινικής, καθώς έτρωγε μπιφτέκι το οποίοι του είχε σερβίρει το προσωπικό του νοσοκομείου, εντόπισε το σκουλήκι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αρμόδια προϊσταμένη η οποία κατέθεσε σχετική αναφορά στη διεύθυνση του νοσοκομείου. Σε αυτή αναφέρεται ότι «στη Β’ καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205 και στην ασθενή (αναφέρεται το όνομα της νοσηλευόμενης), καθώς έτρωγε το μεσημεριανό φαγητό βρήκε μέσα σε αυτό σκουλήκι».

Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοφανές περιστατικό ότι η ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται είναι κακή, ενώ όπως πληροφορείται το documentonews.gr, υπάρχουν πολλές ακόμη αναφορές προϊσταμένων τμημάτων για το φαγητό που σερβίρεται στους ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πρότινος ακόμη και το γάλα, δινόταν στους νοσηλευόμενους σε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, πρόβλημα το οποίο τελικώς λύθηκε κατόπιν αντιδράσεων των υπευθύνων των τμημάτων. Παράλληλα καταγγέλλεται ότι λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων το βραδινό φαγητό σερβίρεται σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στις 5:30 το απόγευμα με αποτέλεσμα λόγω της μεσολάβησης πολλών ωρών μέχρι το πρωί, είτε να παραμένουν οι ασθενείς νηστικοί είτε να παραγγέλνεται φαγητό απ’ έξω.

Μετά το τελευταίο περιστατικό και την εύρεση σκουληκιού μέσα στο φαγητό, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητάει επιτακτικά την παρέμβαση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και του αρμοδίου υπουργού, ενώ παραμένει άγνωστο αν μέχρι ώρας έχει κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία ώστε να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα. 

Λίγες ώρες αργότερα, το Γ.Ν Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, σημειώνοντας τα εξής:

Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1.Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

2.Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter