Κράτος εν κράτει ο Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν έκανε και τίποτα παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι

Κράτος εν κράτει ο Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν έκανε και τίποτα παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι

Γνωστός για τις ακροδεξιές του ιδέες και «πελάτης» πολλών ΜΜΕ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προκάλεσε και πάλι αψηφώντας την ίδια την ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά και την Πολιτεία.

Σήμερα Δευτέρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως ο ιερέας στο Κουκάκι που κοινώνησε από την πίσω πόρτα του ναού, δεν έκανε και τίποτα παράνομο.

Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε πως μιλάει σαν πιστός και όχι σαν ιεράρχης, θέλοντας εσκεμμένα να μη λάβει την ευθύνη έναντι της Ιεράς Συνόδου, ταλλά να στείλει το μήνυμα προς τους πιστούς αλλά και τους άλλους ιερείες εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την πρόσβαση στα ΜΜΕ θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Προκαλώντας με τον τρόπο αυτό σε ανυπακοή και κλείνοντας το μάτι σε άλλους ιερείς που θα θελήσουν να πράξουν το ίδιο, αμφισβητεί ωστόσο την ίδια την ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά βεβαίως και την επιστήμη..

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται ούτε από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ούτε από την Ιερά Σύνοδο και κάλεσε κάποιους να «ξεπεζέψουν» από διάφορα καλάμια.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελέας για την κρυφή μετάληψη σε Κουκάκι και Κέρκυρα – Δύο δικογραφίες

Επέμεινε βέβαια πως «η θεία κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια διότι είναι ο Χριστός ο ζωντανός Θεός (…) Αυτό το βιώνει η Εκκλησία εδώ και 2.000 χρόνια. Το βιώνει με τα θαύματα, με το υπέρλογο, με το υπερβατικό»

Όπως ο ίδιος είπε «ο ιερέας δεν έπραξε αδίκημα (…) κοινώνησε δύο παιδάκια που τα έφερε στον ναό ο πατέρας τους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο και δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αν συγκεντρωθούν σε έναν ναό 500 άνθρωποι, τότε αυτό είναι θέμα. Αλλά άλλο ο συγχρωτισμός και άλλο η Θεία Κοινωνία».

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», είπε ο μητροπολίτης Σεραφείμ. 

«Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια  διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών που αντέδρασε έντονα στο γεγονός ότι ο κληρικός στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι κοινώνησε δύο παιδάκια από την πίσω πόρτα της εκκλησίας και σε ανακοίνωση της τονίζει πως άμεσα θα προβεί στην διερεύνηση της υπόθεσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως».

Κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο ο ιερέας

Ο ιερέας, πάντως, κρύβεται από τις αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας. «Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα, παρουσία επισήμων, ανάμεσα στους οποίους και η Δήμαρχος Κέρκυρας, τελέστηκε η θεία λειτουργία την Κυριακή από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας. Στο τέλος προσφέρθηκε και η Θεία μετάληψη.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: Εισαγγελική παρέμβαση επειδή κοινώνησαν παρά την απαγόρευση 

Πηγή: skai.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter