Κράτος εσείς, ιδιώτες εμείς

Κράτος εσείς, ιδιώτες εμείς

Με τελείως διαφορετική λογική πολιτεύονται στην οικονομία οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι χώρες της ΕΕ με πρώτες τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους αναμειγνύονται όλο και περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα δίνουν έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς τομείς για τις οικονομίες τους καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις θεωρούνται παρωχημένες πρακτικές ακόμη και για ακραιφνώς νεοφιλελεύθερους πολιτικούς.

Στην προσπάθεια τους να περισώσουν κυρίως θέσεις εργασίας διοχετεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, ταχυδρομεία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε αντάλλαγμα παίρνουν όχι μόνο μετοχές αλλά και συμμετοχές στη διοίκηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν.

Αυτά εις Εσπερίαν. Γιατί εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «άριστων σοφών» συμβούλων και υπουργών του κινείται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τα κονδύλια που δαπανά, με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα κρατήσουμε για το μέλλον, είναι ασπιρίνες σε σχέση με τις ανάγκες μιας οικονομίας που μόλις εξήλθε από μια δεκαετή κρίση μετά μνημονίων και ελάχιστα σε ποσοστό απέναντι σε αυτά που δαπανούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αλλά και στις ελάχιστες περιπτώσεις που έχει φανεί γαλαντώμα σε φιλικούς της βέβαια επιχειρηματίες τα κονδύλια τα δίνει χωρίς καμία δέσμευση ως προς τη χρήση τους.

Η ελληνική οικονομία βυθίζεται αλλά ο Κυριάκος ανέμελος επιβλέπει την καταστροφή και πανηγυρίζει που όλα τα πουλάει στους ιδιώτες μισοτιμής. Παιδεία, Υγεία, στρατηγικές επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ, εργασιακά δικαιώματα. Περάστε διάλυση, το αφεντικό τρελάθηκε και τα μοιράζει τσάμπα.

Το τοπίο, όταν περάσει η πανδημία θα μια απέραντη έρημος με την κοινωνία φτωχοποιημένη, φοβισμένη και υποταγμένη.

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελείται από έξυπνους ενώ εκεί έξω όλοι είναι ηλίθιοι και ενδιαφέρονται για τους πολίτες της.

Μόνο που τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter