«Κράτος-τρομοκράτης» η Ρωσία σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

«Κράτος-τρομοκράτης» η Ρωσία σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

H Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε την Δευτέρα ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σαν «κράτος τρομοκράτη», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Γιεγκόρ Τσέρνεφ, με ανάρτηση του στο Facebook.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform το ψήφισμα καλεί όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να ορίσουν ξεκάθαρα πως η Ρωσία και η νυν κυβέρνησή της «δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση».

«Όλες και οι 30 χώρες του ΝΑΤΟ υποστήριξαν τις προτάσεις της αντιπροσωπείας μας. Ένα τέτοιο δικαστήριο θα επιτρέψει όχι μόνο να καταδικαστούν οι άμεσοι εκτελεστές των εγκλημάτων πολέμου, αλλά και η ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η απόφαση θα σταλεί στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ» έγραψε o Τσέρνεφ.

«Σήμερα θα εγκρίνουμε ψήφισμα, το οποίο καλεί όλους τους συμμάχους να ορίσουν με σαφήνεια ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και το ισχύον της καθεστώς δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ Τζέρι Κόνολι πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, με το ψήφισμα να εγκρίνεται ομόφωνα.

Μεταξύ άλλων το ψήφισμα απευθύνει έκκληση για την σύσταση ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για την ρωσική επιθετικότητα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Λετονία και η Εσθονία αναγνώρισαν την Ρωσία χώρα –χορηγό της τρομοκρατίας. Η Γερουσία της Πολωνίας και η Βουλή της Τσεχίας επίσης ψήφισαν απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Ρωσίας ως καθεστώς τρομοκρατίας.

Πηγή: Reuters, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter