Kρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα στο documentonews.gr: Δεν μας κάνουν τεστ για κορονοϊό, δεν υπάρχει προστασία, κινδυνεύουμε

Kρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα στο documentonews.gr: Δεν μας κάνουν τεστ για κορονοϊό, δεν υπάρχει προστασία, κινδυνεύουμε

Ένταση επικρατεί από το πρωί στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα της Θήβας, έπειτα από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, με τις γυναίκες να ζητούν πιο ανθρώπινες συνθήκες και λήψη μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό καθώς όπως αναφέρουν κινδυνεύουν.

Κρατούμενες των φυλακών επικοινώνησαν με το documentonews.gr και περιέγραψαν το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη φυλακή ενώ ζητούν από την πολιτεία να λάβει μέτρα άμεσα, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. «Δεν μας δίνουνε παυσίπονα, δεν μας δίνουν σημασία, δεν μας κάνουν το τεστ με τον κορονοϊό» αναφέρει κρατούμενη η οποία μάλιστα ανήκει και σε ευπαθή ομάδα καθώς είναι οροθετική. Η ίδια περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα φυλακές από το πρωί, καθώς επίσης και πως συνέβη το περιστατικό με το δεύτερο θάνατο κρατούμενης σε ένα μήνα, ενώ καταγγέλλει ξυλοδαρμούς κρατουμένων.

Διαβάστε επίσης: Θήβα: Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα μετά τον θάνατο 35χρονης

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Την ίδια κατάσταση περιγράφει και η δεύτερη κρατούμενη στο documentonews.gr η οποία αναφέρει «πως δεν υπάρχει καμία προστασία στις φυλακές, τα τεστ δεν υπάρχουν, ενώ οι υπάλληλοι μπαινοβγαίνουν χωρίς καμία προστασία, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις κρατούμενες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία εξέγερση δεν μπαίναμε στα κελιά μας, μας απειλήσαν με τα ΜΑΤ», καταγγέλλει. «Η υγεία είναι θέμα όλων και των κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές» επισημαίνει επίσης.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές περιγράφει στο document και η δικηγόρος Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα η οποία έχει εκπροσωπήσει δεκάδες κρατούμενες τόσο από τις φυλακές Ελαιώνα όσο και από άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Οι γυναίκες εκτίουν ποινή στέρηση ελευθερίας. Η πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί τρεχόντως τη ζωή και την ακεραιότητά τους υπό κράτηση. Η έλλειψη μέτρων αποσυμφόρησης είναι έγκλημα. Είναι ανάγκη να εξανθρωπιστεί η στάση της πολιτείας άμεσα», σημειώνει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter