Κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας υπογράφουν για να φροντίσουν μόνοι τους τους εαυτούς τους απογοητευμένοι από την κρατική διαχείριση (Photos)

Κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας υπογράφουν για να φροντίσουν μόνοι τους τους εαυτούς τους απογοητευμένοι από την κρατική διαχείριση (Photos)

Με την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές εν μέσω πανδημίας να ΄χει ξεφύγει η κυβέρνηση μοιάζει πιο αναξιόπιστη από ποτέ παίρνοντας αποκλειστικά και μόνο κατασταλτικά μέτρα αντί για υγειονομικά έναντι των κρατουμένων. 

Οι φυλακές Λάρισας μετρούν κοντά στα 200 κρούσματα τα οποία μέρα με τη μέρα αυξάνονται αφού δεν τηρούνται τα στοιχειώδη. Άνθρωποι στοιβάζονται κατά δεκάδες μέσα σε θαλάμους καραντίνας και μεταφέρονται από κελί σε κελί, τρόπος που συμβάλει τα μέγιστα στην διασπορά του ιού. 

Απελπισμένοι κρατούμενοι υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες ζητούν σε περίπτωση που νοσήσουν να μην μεταφερθούν σε θάλαμο καραντίνας αλλά να παραμείνουν στον θάλαμό τους με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συγκρατουμένων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν και να προσφέρουν τη στοιχειώδη φροντίδα ο ένας στον άλλον, αφού όπως λένε είναι πλήρως απογοητευμένοι από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας όσον αφορά τις ελληνικές φυλακές και δεν νιώθουν ασφαλείς με την κατάσταση που επικρατεί. 

Διαβάστε επίσης: «SOS» από τις φυλακές Λάρισας: Ένας στους πέντε κρατούμενους θετικός στον κορονοϊό – Καταγγελία των συνηγόρων του Βαγγέλη Σταθόπουλου

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια των τεστ έγινε μετά από απαίτηση των ίδιων των κρατουμένων οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους μέχρι να διασφαλιστεί ότι θα τους γίνουν.

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες κρούσματα στις Φυλακές Λάρισας: Τι καταγγέλλει κρατούμενος που βρέθηκε θετικός – «Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter