Κραυγές απόγνωσης

Κραυγές απόγνωσης

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του ανέμελοι να αισιοδοξούν για το μέλλον της οικονομίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις όμως τρέμουν μπροστά στον χειμώνα που έρχεται.

Οι κραυγές αγωνίας που εκπέμπονται από 8 στους 10 πολίτες δεν μπορούν να κρυφτούν από τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών πληρωμένων πολύ καλά Μέσων Ενημέρωσης.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτιναχτεί, προκαλώντας τσουνάμι ανατιμήσεων στα βασικά είδη με τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να βρίσκονται στο κόκκινο πολλές ημέρες πριν τελειώσει ο μήνας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρει επικοινωνιακά στις επιδοτήσεις και σε αυτές επενδύει για να διασκεδάσει το κύμα ακρίβειας που κατακλύζει τη χώρα. Μόνο που το κύμα αυτό θα πλήξει κυρίως τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας που δεν δικαιούνται επιδοτήσεις.

Ταυτόχρονα τα ραβασάκια του ρεύματος που άρχισαν να καταφθάνουν σε οικογένειες και επιχειρήσεις προκαλούν τρόμο. Σε παραλιακή πόλη της νότιας Πελοποννήσου, ξενοδοχείο είδε τον λογαριασμό του ρεύματος να αυξάνεται πάνω από 50% ενώ σε ζαχαροπλαστείο διπλασιάστηκε.

Ολοι πλέον εκτιμούν ότι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν τα αυξημένα έξοδα ταυτόχρονα με τη μείωση του τζίρου τους και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κάνει λόγο για χαριστική βολή από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης θεωρεί ότι δεν υπάρχει ακρίβεια καθώς υπάρχουν ακόμη καταναλωτές που ξοδεύουν. Και κατά τη δική του άποψη αφού ξοδεύουν έχουν χρήματα. Άρα όλα καλά.

Μόνο που το κυρίως κύμα των ανατιμήσεων δεν έχει έρθει ακόμη, ο καιρός είναι καλός και τα καλοριφέρ παραμένουν σβηστά και τα παράθυρα στις Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ανοιχτά αν και τα κρούσματα κορονοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όταν όλα αυτά σύντομα αντιστραφούν, η κρίση που δημιουργήθηκε στη χώρα από το πρώτο μνημόνιο το 2010, θα είναι απλά μια δύσκολη στιγμή της ελληνικής οικονομίας.

Η βίαια φτωχοποίηση σε συνάρτηση με την επέλαση της πανδημίας και τα αναμενόμενα 10.000 κρούσματα την ημέρα θα δημιουργήσει σκηνές αποκάλυψης στη χώρα, τέτοιες που μεταπολιτευτικά δεν έχουν δημιουργηθεί.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει τη χώρα στα βράχια.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter