Κραυγές ρατσισμού στην Ιταλία: Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Κάλιαρι στον Κέαν της Γιουβέντους

Κραυγές ρατσισμού στην Ιταλία: Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Κάλιαρι στον Κέαν της Γιουβέντους

Οπαδοί της Κάλιαρι επιτέθηκαν με ρατσιστικές κραυγές στον Μόιζε Κέαν κι ο 19χρονος φορ της Γιουβέντους πανηγύρισε ως άγαλμα μπροστά από τους οργανωμένους μετά το γκολ που πέτυχε. Η δήλωση του Λεονάρντο Μπονούτσι για εξ ημισείας ευθύνη.

Η Γιουβέντους πέρασε με επιτυχία από την έδρα της Κάλιαρι, επικρατώντας με 2-0 στη Σαρδηνία για την 30ή αγωνιστική της Serie A. Ο 19χρονος φορ της Γηραιάς Κυρίας, Μόιζε Κέαν, στο 85ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ της νίκης της ομάδας του.

Οι οπαδοί της γηπεδούχου νησιωτικής ομάδας επιτέθηκαν με ρατσιστικές κραυγές (“μπου”) στον Κέαν – όπως και στους συμπαίκτες του Μπλεζ Ματουιντί και Αλέξ Σάντρο – για το χρώμα του δέρματός του(ς). Ο 19χρονος φορ των “μπιανκονέρι”, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε παριστάνοντας το άγαλμα μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς της Κάλιαρι. Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών πέταξαν αντικείμενα, τα οποία ευτυχώς δεν ακούμπησαν τον Κέαν.

Ο τεχνικός της ομάδας από το Τορίνο, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, κατάγγειλε το ρατσιστικό επεισόδιο. “Στην εξέδρα υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι, υπάρχουν κι ανεγκέφαλοι. Οι απολίτιστοι πρέπει να ταυτοποιηθούν από τις κάμερες και να τους απαγορευθεί η είσοδος”.

Ο συμπαίκτης του Μόιζε Κέαν, Λεονάρντο Μπονούτσι, ωστόσο μίλησε για εξ ημισείας ευθύνη. “Ο Κέαν πρέπει να γνωρίζει ότι όταν βάζει ένα γκολ, πρέπει να σκέφτεται να εμψυχώνει την ομάδα. Προσέβαλαν και τον Ματουιντί. Η ευθύνη είναι 50%-50%”.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση στην Ιταλία αν και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο 31χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν διατύπωσε σωστά τη σκέψη του.

Πηγή: sport24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter