Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο: Προειδοποιούν με αποχή

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο: Προειδοποιούν με αποχή

Έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ώστε να τους χορηγήσουν προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα προειδοποιούν ότι αν μέχρι αύριο Τρίτη δεν προμηθευτεί το νοσοκομείο τους το απαραίτητο υγειονομικό υλικό θα απέχουν των καθηκόντων τους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, νοσηλευτές αλλά και γιατροί στα νοσηλευτικά τμήματα, στο εφημερίο και στα εξωτερικά ιατρεία καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους χωρίς την απαραίτητη προστασία τόσο για τους ίδιους όσο ασφαλώς και για τους νοσηλευόμενους, αφού παρατηρείται τεράστια έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά.

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σ’ ένα νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα, νοσηλεύει συνολικά 450 ασθενείς και δέχεται στα εξωτερικά ιατρεία του περίπου 100 ασθενείς την ημέρα, φέρνει τους εργαζόμενους στα όριά τους. Οι ίδιοι έχουν ενημερώσει τόσο τη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα αναφέρουν ότι “αν έως την Τρίτη 17 Μαρτίου δεν προμηθεύσει το νοσοκομείο τους εργαζόμενους με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να απέχουμε των καθηκόντων μας”.

Σε περίπτωση που μέχρι αύριο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει, οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο προτίθενται να συγκεντρωθούν έξω από την πύλη του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού είναι αδύνατον, όπως λένε, να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Μιχάλη Γιαννάκου, ενώ γίνονται προσπάθειες προμήθειας υγειονομικού υλικού, οι εταιρίες δεν το δίνουν, με αποτέλεσμα νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να φτιάχνει αυτοσχέδιες μάσκες και ποδιές. Ο κ. Γιαννάκος απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας να παρέμβει, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter