Κραυγή αγωνίας από τους κρατούμενους των φυλακών Χανίων: «Δώστε μας μια ευκαιρία στη ζωή, θα πάμε σαν τα ποντίκια»

Κραυγή αγωνίας από τους κρατούμενους των φυλακών Χανίων: «Δώστε μας μια ευκαιρία στη ζωή, θα πάμε σαν τα ποντίκια»

Την πλήρη αδιαφορία που εισπράττουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά την ίδια τους τη ζωή καταγγέλλουν μέσω του documentonews.gr κρατούμενοι από τις φυλακές Χανιών. 

Η αγωνία τους εντάθηκε μετά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που σημειώνεται σε φυλακές της χώρας, βλέποντας την πανδημία να έρχεται κατά πάνω τους, χωρίς καμία πρόθεση από την πλευρά του κράτους να τους προστατεύσει, αφού όπως καταγγέλλουν όχι μόνο δεν έχουν παρθεί μέτρα αλλά εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχουν καν καθαριστικά (!).

Διαβάστε επίσης: Στην πιο βαθιά απομόνωση οι φυλακές

Οι ίδιοι, καταγγέλλουν την υπερπληρότητα στις ελληνικές φυλακές, πράγμα που τις μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες και θέτει σε κίνδυνο το σύνολο του πληθυσμού των κρατουμένων ενώ υποστηρίζουν πως υπάρχουν λύσεις για την προστασία τους από την πανδημία, τις οποίες ωστόσο το υπουργείο και η Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, όχι απλά δεν υλοποιούν αλλά φαίνεται να μην τις σκέφτονται καν.

Διαβάστε επίσης: Οι «άθλιοι» των ελληνικών φυλακών

Πρώτο, βασικό και άμεσα αποτελεσματικό φαίνεται να είναι το μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών. «Υπάρχουν 12.000 κρατούμενοι με χωρητικότητα 7.500 καταλάβετε τη γίνετε σε ένα κελί 4 έως 6 άτομα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν «όλες οι χώρες έχουν προβεί σε αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης». 

Οι κρατούμενοι των φυλακών Χανίων απευθυνόμενοι στην Σ. Νικολάου αναφέρουν ότι «δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο και μάλιστα νόμιμο. Κυρία Νικολάου ακούτε… Ας μην είναι μόνο κατασταλτικά τα μέτρα. Δώστε μας μια ευκαιρία στη ζωή γιατί με την πανδημία θα πάμε σαν τα ποντίκια. Ακόμα να προμηθευτούν τα καταστήματα με καθαριστικά. Εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει σταγόνα» καταγγέλλουν και προσθέτουν:

«Μετά από τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα Καταστήματα Κράτησης θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Κυβέρνηση: Αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, χθες! Υπάρχουν κρατούμενοι που έχουν εκτίσει την ποινή τους και κρατούνται ακόμα λόγω συμβουλίου και για μια υπογραφή. Το ίδιο συμβαίνει και με κρατούμενους που περιμένουν συμβούλιο αλλά πάντα το πρώτο κόβεται άδικα. Υπάρχουν τελεσίδικα κρατούμενοι που έχουν ελαφρά εγκλήματα έως 8 έτη και θέλουν ακόμα 12 μήνες αλλά και κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας άνω τον 60 ετών, μπορούν να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό, να δίνουν το παρών δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους, να καταβάλλουν εγγύηση κ.α.».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter