Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Χαλκιδικής: «Είμαστε μόνοι»

Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Χαλκιδικής: «Είμαστε μόνοι»

«Όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί» είναι η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Χαλκιδικής σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου το οποίο εφημερεύει καθημερινά και χωρίς στην περιοχή να υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές είναι σε απόγνωση.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν την καθημερινότητα τους. Όπως επισημαίνουν, όλες οι κλινικές έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου (παθολογική, χειρουργική, ουρολογική, ορθοπεδική) με μειωμένο προσωπικό. Χειρουργείο αναισθησιολογικό μειωμένα. Εξωτερικά ιατρεία, ιατρείο covid αποδεκατισμένα.

Παράλληλα, όπως δικαιολογημένα αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές για να δουλέψουν όλα τα παραπάνω αλλά και οι ΜΕΘ χρειάζονται ενίσχυση του προσωπικού. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους εξέφρασαν την ανησυχία τους στον διοικητή του νοσοκομείου και εκείνος τους είπε «όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί».

Η απάντηση του είναι σαφής «όποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει μια μονάδα υγείας παραιτείται».

«Που ήταν η πολιτεία το διάστημα της ύφεσης της πανδημίας; Γιατί δεν υπήρχε οργάνωση όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζαν ότι το Φθινόπωρο θα έχουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας; Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Είμαστε μόνοι» καταλήγουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Χαλκιδικής ζητώντας απ όλους τους φορείς να αναλάβουν ταχύτατα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους 

«Στον πόλεμο δεν πηγαίνεις χωρίς στρατιώτης και εφόδια

Οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι σε απόγνωση

‘Όπως είναι γνωστό ο νομός Χαλκιδικής έχει ένα και μοναδικό νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο νομό επίσης δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στη δύσκολη αυτή που ζει ο τόπος.

Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική ουρολογική με μειωμένο προσωπικό.

Χειρουργείο -Αναισθησιολογικό αποδυναμωμένα.

Εξωτερικά ιατρεία – ΤΕΠ – Ιατρεία COVID 19 αποδυναμωμένα.

‘Έχουν αναπτυχθεί δύο κλινικές κλινικές COVID 19 και προσεχώς και τρίτη κλινική με σύνολο κλινών περί τις 100

Πέρα της ΜΕΘ πέντε κρεβατιών αναπτύσσεται και δεύτερη ΜΕΘ

Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται Νοσοκομείο άμεση ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά για τις ΜΕΘ εξειδικευμένο.

Αυτό μπορεί να γίνει μετακίνηση από τα Κέντρα υγείας του νόμου είτε με άμεσες προσλήψεις.

Εκφράζοντας την ανησυχία μας το Διοικητή του Νοσοκομείου πως μπορεί να να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παραπάνω κλινικές με το υπάρχον προσωπικό το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις αντοχές του. Ιδού η απάντηση του Διοικητή Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό που μοχθεί νυχθημερόν προσφέροντας και παρέχοντας με αυτοθυσία υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.

”όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί”

Εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε κι εμείς όποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει παραιτείται για να λάβει κάποιος που έχει σχέση με διοίκηση μονάδων υγείας.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε αναλώσιμοι εν μέσω πανδημίας και θέλουν να είμαστε όλοι παρόντες κάνουμε την εξής ερώτηση.

Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ποιος θα νοσηλεύσει τους ασθενείς με COVID 19 ή άλλες παθήσεις όταν αυτοί νοσήσουν;;;;;

Αρκετοί από το προσωπικό ήδη νοσούν.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα με τους εκπροσώπους τους, τους επαγγελματικούς φορείς του νόμου όπως αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με Ιατρικό

– Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσω να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των, του νόμου καθώς και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Πού ήταν η πολιτεία το διάστημα της ύφεσης της πανδημίας;

Γιατί δεν υπήρχε οργάνωση όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζαν ότι το φθινόπωρο θα έχουμε και δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Η κατάσταση είναι κρισιμότατη!!!

ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΌΝΟΙ!!!».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/23/5fbb9120825e6375f03416e2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter