Κραυγή αγωνίας κρατουμένου απεργού πείνας για το κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές

Κραυγή αγωνίας κρατουμένου απεργού πείνας για το κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές

Κραυγή ανησυχίας από τον Απεργό Πείνας κο. Αθανάσιο Κυριαζή, ζητάμε την παρέμβαση του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά TEST COVID-19, μετά την αναφορά ότι σημειώθηκε κρούσμα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η επιστολή του

«Πραγματικά και είδη είχα προγραμματίσει σήμερα στις 6:30 μμ να παραχωρήσω συνέντευξη σε δημοσιογράφο στο «DOCUMENTO» για θέματα που αφορούν τις υγειονομικές συνθήκες κράτησης καθώς και να θέσω τις προτάσεις για τα μέτρα πρόληψης-ασφαλείας κατά του Κορωνοιού, στο χώρο των φυλακών.

Οι εξελίξεις όμως με προλάβανε….

Τελικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας που αφορά όλους μας, ίσως δεν χωρούν λόγια αλλά ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ακόμη από τον Μάρτιο είχαμε δεχτεί την επίσκεψη της κας ΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπου συνομίλησε με «ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΤΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ» και αναδείξαμε τις παθογένειες του συστήματος αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα του Κορωνοιού και καταθέσαμε πάνω από 20 προτάσεις, μία εκ των οποίων αφορούσε την εθελοντική παρέμβασή μας για στήριξη των νοσοκομείων, γιατί μας διακατέχει η αλληλεγγύη, ενώ πρόκειται για πληθυσμιακή ομάδα η οποία συνωστίζεται άμεσα λόγω του περιορισμού του χώρου.

Συγκεκριμένα μία πτέρυγα αυτή την στιγμή (Α’), διαθέτει 210 άτομα την στιγμή που ο νόμος ορίζει πολύ μικρότερο αριθμό, με συνέπεια λόγω του υπερπληθυσμού στις φυλακές να εγκυμονεί και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης, με την ύπαρξη ενός κρούσματος. Είδη έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι στους αρμόδιους υπουργούς για «Δραστικά Μέτρα Ευθύνης» αλλά παρά τις υποσχέσεις της κας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ότι θα προβεί σε «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ» από Δευτέρα – Τρίτη, τελικά κατά την κρίση της δεν προχώρησε σε ψήφιση διατάγματος αλλά ανέμενε τις εξελίξεις.

Θεωρώ ότι με μια πιθανή αποσυμφόρηση των μικρών ποινών όπως και όσους έχουν μικρό υπόλοιπο ποινής θα μπορέσει να δώσει «ΑΝΑΣΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ» και δεν θα κατηγορηθείτε για αδράνεια αλλά προτιμήσατε να μην τηρήσετε τον λόγο σας και μας αναφέρατε να καθίσουμε καλά και να μην προβούμε σε εξεγέρσεις γιατί υπάρχουν και τα ΜΑΤ εξάλλου…

Οι προτάσεις μας ήταν ρεαλιστικές καθώς μέλος της Επιτροπής προσήλθε με τα αιτήματα στο τραπέζι συζήτησης για ουσιαστικό διάλογο.

Είναι σημαντικό να τονίσω και το απεύχομαι, πως η ύπαρξη στις φυλακές θα έχει δραματικές συνέπειες για όλη την χώρα καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός ΜΕΘ με φιάλες οξυγόνου, ίσως τότε θα επιλέγει ο γιατρός σε ποιόν τελικά θα επιτρέπει να συνεχίσει η ΖΩΗ ΤΟΥ, όπως έγινε και στην ΙΤΑΛΙΑ.

Επειδή προδιαγράφω το μέλλον, δεν θέλω να σκεφτώ πως θα γίνεται η επιλογή αυτή και αναφέρομαι βεβαίως στα υποτιθέμενα κριτήρια… αν σκεφτούμε ότι οι κρατούμενοι είμαστε περιθωριακοί κατά τα λεγόμενα του κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ… Όπως ανέφερε στο Κοινοβούλιο, άποψη βεβαίως που δεν συμμερίζομαι αλλά την επικρίνω.

Τελικά επειδή αυτή η «ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ» ενάντια στην υγεία μας είναι πρωτίστης σημασίας δεν χωρούν «ΜΙΚΡΑ ΛΟΓΙΑ» αλλά «ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ» . Ας αναλάβει η πολιτεία να προβεί σε δειγματοληπτικά test COVID-19, σε όλες τις φυλακές ανά την επικράτεια «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» και θα μας βρεί σύμφωνους και στο πλευρό της. Είδη βρισκόμαστε πέντε μήνες σε καραντίνα, ακόμη και μέχρι σήμερα ούτε ένας κρατούμενος δεν μπορεί να κάνει χρήση τακτικής άδειας ενώ τα επισκεπτήρια άρχισαν να πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες.

Αν μιλήσετε με μία κλινική Ψυχολόγο κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ θα σας διαβεβαιώσει ότι αυτή η έκτακτη κατάσταση με τόσα μέτρα προστασίας και καραντίνας έχει δημιουργήσει «τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου», πόσο μάλλον δε για τους κρατούμενους οι οποίοι είναι έγκλειστοι και αναμένουν για λογαριασμό τους να ληφθούν μέτρα ασφαλείας από το προσωπικό της φυλακής και την Πολιτεία.

Ας μην μείνετε στα λόγια, σας προσκαλούμαι να μας επισκεφθείτε ώστε να συνομιλήσουμε και να λάβουμε από κοινού τα κατάλληλα μέτρα, το θέμα της υγείας μας απέναντι σε ένα θανατηφόρο υιό απαιτεί προσωπική και συλλογική υπευθυνότητα.

ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…..ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ….

Με εκτίμηση

Ο κρατούμενος & σπουδαστής του Ε.Α.Π.

Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών

Πάτρα, 24/06/2020»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter