Κραυγή αγωνίας από την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας – Κωφεύουν Κεραμέως και Μητσοτάκης

Κραυγή αγωνίας από την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας – Κωφεύουν Κεραμέως και Μητσοτάκης

Το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το ενδιαφέρον σε ό, τι αφορά την ομογένεια και τον ελληνικό πολιτισμό εν γένει αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά η περίπτωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινάκρια», τα αιτήματα της οποίας για την αποστολή δασκάλου ελληνικής γλώσσας προσκρούουν στην αδιαφορία της υπουργού Παιδείας και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Το documentonews.gr βρέθηκε με τους εκπροσώπους της μικρής αριθμητικά αλλά με πλούσια δραστηριότητα κοινότητας στο Παλέρμο, όπου μας έγινε γνωστό πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποστείλει –όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια- ακόμη εκπαιδευτικό για τη διδασκαλία νέων ελληνικών. Κι αυτό παρότι έχουν μεσολαβήσει δύο επιστολές τόσο προς το υπουργείο Παιδείας όσο και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι οποίες ως τώρα έχουν μείνει αναπάντητες.

Όπως μάλιστα τόνισε η κοινότητα στις επιστολές της, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός της κοινότητας – που αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας- είναι υπεύθυνος όχι μόνο για τη διδασκαλία ελληνικών στην έδρα της κοινότητας αλλά και με τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε εννέα τάξεις του κλασικού Λυκείου “Vittorio Emanuele”, σε δύο τάξεις του κλασικού Λυκείου “Basile-D’Aleo”, σε µια τάξη του κλασικού Λυκείου “Umberto I” και σε µια τάξη του κλασικού Λυκείου “Giuseppe Garibaldi”.

Στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας «Τρινάκρια»

«Προτείναμε ήδη στην υπουργό Παιδείας τον περασμένο Οκτώβριο εναλλακτικές λύσεις. Δεν λάβαμε καμία απάντηση παρόλο που συνηγόρησε την αίτησή μας η ΓΓΑΕ&ΔΔ. Κινδυνεύουμε λοιπόν να χάσουμε ό,τι με κόπο και υπομονή κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια. Ζητάμε Κύριε Πρωθυπουργέ, την άμεση διευθέτηση του ζητήματος για την κάλυψη της θέσης εκπαιδευτικού στο ΤΕΓ Παλέρμου! Αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας δεν μπορούμε να αφήνουμε τα ΤΕΓ χωρίς εκπαιδευτικούς», τονίζει στην επιστολή της προς τον έλληνα πρωθυπουργό η κοινότητα επισημαίνοντας τον κίνδυνο μιας άνευ λόγου απαξίωσης του άκρως σημαντικού έργου της, με τη σφραγίδα του διδύμου Μητσοτάκη-Κεραμέως.

Μάλιστα, σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για την απόσπαση εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, για να εισπράξει και αυτός την αδιαφορία της Νίκης Κεραμέως.

Φωτεινή εξαίρεση όπως επισήμανε στο documentonews.gr o επικεφαλής της Κοινότητας, Χαράλαμπος Τσολάκης, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και στην περίπτωση ο Γενικός Γραμματέας Ι. Χρυσουλάκης συνηγόρησε με επίσημη έκκληση στην Κεραμέως για το δάσκαλο της Κοινότητας. «Μα απ´ότι γνωρίζω ούτε κι αυτός πήρε απάντηση», συμπλήρωσε με απορία ο κ. Τσολάκης, διερωτώμενος γιατί η ελληνική κοινότητα η οποία χαίρει της εκτίµησης και του σεβασµού όχι µόνο στη Σικελία, αλλά και σ’όλη την Ιταλία (είναι µέλος της Οµοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας όπου κατέχει την Γραµµατεία) λόγω των εθνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της –μεταξύ των οποίων η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «WAAG. We Are All Greeks! Είμαστε όλοι Έλληνες!», προς τιμήν των 200 ετών από την ανακήρυξη της ελληνικής ανεξαρτησίας– δεν βρίσκει ευήκοα ώτα.

Μάλλον η απάντηση στην απορία της «Τρινάκρια» και το λάθος των ελλήνων της Σικελίας έγκειται στο ότι δεν έχουν έναν «άριστο» ομογενή τύπου Διαματάρη με ψεύτικο μεταπτυχιακό από το Columbia.

Ακολουθούν οι δύο επιστολές της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινάκρια» προς το Υπουργείο Παιδείας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter