Κραυγή αγωνίας από την Ίο – χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας το νησί – εγκλωβισμένοι δεκάδες έφηβοι

Κραυγή αγωνίας από την Ίο – χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας το νησί – εγκλωβισμένοι δεκάδες έφηβοι

Σε καραντίνα βρίσκονται αρκετοί νεαροί οι οποίοι είτε έχουν διαγνωστεί θετικοί είτε έχουν έρθει σε επαφή με θετικά κρούσματα. Στο νησί επικρατεί μια εγρήγορση και μια παγωμάρα καθώς εν μέσω της τουριστικής σεζόν βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κορονοϊό.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι του νησιού τα παιδιά ήρθαν οργανωμένα σε δύο μεγάλα γκρουπ από τουριστικό γραφείο που διοργανώνει εκδρομές νέων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προς την Ίο.

Στο νησί έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες έφηβοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και τους έχει επιβληθεί 14μερη καραντίνα αλλά και άλλοι που επιβεβαιωμένα ήρθαν σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά και επίσης βρίσκονται σε περιορισμό στα δωμάτια που είχαν νοικιάσει ή στα ξενοδοχεία. Η τουριστική περίοδος ξεκινάει και η αρνητική δημοσιότητα αλλά και η έλλειψη υγειονομικών υποδομών στο νησί θα τινάξει στον αέρα την τουριστική σεζόν.

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους στην Ίο είναι ότι δεν υπάρχει μέριμνα για νοσοκομείο καραντίνας και ζητούν από  τους βουλευτές και την κυβέρνηση να δώσουν άμεσα λύση.

Η επιστολή ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων

Συντελείται μια τεράστια αδικία εις βάρος των 180+ ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Αυτή την στιγμή κινδυνεύουμε να μετατραπούμε από τουριστικά καταλύματα σε νοσοκομεία, πληρώνοντας την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου από πλευράς ΕΟΔΥ και λοιπών αρμόδιων φορέων σε ότι αφορά την διαμονή των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Δυστυχώς δεν υπήρξε μέριμνα για ξενοδοχείο καραντίνας για τα μικρά νησιά. Μέριμνα ξενοδοχείου καραντίνας υπήρξε μόνο για τα μεγάλα νησιά, με σκοπό τα κρούσματα και οι στενές επαφές των μικρότερων να μεταφέρονται εκεί.

Πως όμως θα μεταφερθούν τα κρούσματα και οι στενές επαφές, από την στιγμή που στα πλοία απαγορεύεται να εισέλθουν κρούσματα και ο ΕΟΔΥ αρνείται μέχρι και αυτή την στιγμή να μισθώσει σκάφος ή να ζητήσει την συνδρομή του λιμενικού σώματος ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν οι επιχειρήσεις μας;

Επίσης αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις οδηγίες του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου καραντίνας διότι υπάρχουν ήδη κρατήσεις άλλων επισκεπτών στα συγκεκριμένα δωμάτια.

Οπότε αναγκαζόμαστε στην ακύρωση κρατήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά της επιχείρησης μας.

Ποιος θα μας αποζημιώσει; Τέλος “χάνοντας” το καλοκαίρι του 2020 αυτή την στιγμή απειλούμαστε με άλλο ένα “χαμένο” καλοκαίρι που θα σημαίνει και οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις μας, καταλήγει ο αγανακτισμένος επιχειρηματίας.

Κλείνοντας, μέσω αυτού του ρεπορτάζ, επειδή διατηρούμε μια άριστη σχέση με το νησί της Ίου, θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα μας, στους Νιώτες, που δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, φιλοξενώντας τα παιδιά, δείχνοντας την ανθρωπιά τους και τους αξίζει ένα μπράβο τόσο στους κατοίκους όσο και στη δήμαρχο του νησιού τον κ. Γκίκα που απο τη πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στη πρόβλημα, φροντίζοντας τα παιδιά, έτσι ώστε να μη νιώσουν οτι κάτι τους λειπει.

Πηγή: Cyclades24.gr

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter