Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει τις ελλείψεις και τα κακώς κείμενα που το έχουν φέρει «στην χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ».

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας και τουριστικής περιόδου, εκτελώντας μεγαλύτερο όγκο εργασιών, αλλά και καθήκοντα που δεν ανήκουν στο αντικείμενό τους και έχουν φτάσει στα όριά τους. Παράλληλα, ζητούν στήριξη στον αγώνα τους για ένταξη του Γ.Ν. Θήρας στο ΕΣΥ.

Παράλληλα τάσσονται κατά κάθε «προσπάθειας εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από τα εγκαίνια του Γ.Ν. Θήρας και ο απολογισμός μεγάλος.

Το Νοσοκομείο αυτό που το πολεμούν άδικα από πολύ νωρίς, παραμένει έως σήμερα ανοιχτό με δημόσιο χαρακτήρα και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον το χρειαστεί χάρη στους εργαζομένους του! Σε αυτά τα 5 χρόνια, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι από τη δική του θέση ο καθένας, υπερβάλλοντας εαυτό, συνέβαλαν στην οργάνωση του Νοσοκομείου και στο αυτονόητο: Να παραμείνει το Νοσοκομείο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους έως σήμερα!

Δυστυχώς όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο να “γιορτάζουμε” την επέτειο της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου με:

1) Κλειστά τμήματα (πλυντήρια ιματισμού)
2) Υποστελεχωμένα τμήματα (σοβαρές ελλείψεις σε ιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, γραμματείς, φύλακες)
3) Δικαστικές διαμάχες με εργαζόμενους (καθαρίστριες, γραμματείς)
4) Συνεχή απαξίωση, εργασιακό εκφοβισμό και στιγματισμό των εργαζομένων από τη διοίκηση
5) Σωματική και ψυχική εξάντληση των εργαζομένων
6) Αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον του Νοσοκομείου και των υπαλλήλων του
7) Ανύπαρκτα κίνητρα (στέγαση, οικονομική ενίσχυση, ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης κλπ)

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν τις συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας και τουριστικής περιόδου, εκτελώντας μεγαλύτερο όγκο εργασιών αλλά και καθήκοντα που δεν ανήκουν καν στο αντικείμενό τους, το οποίο αποτελεί απόδειξη για το τι εργαζόμενο θέλουν να διαμορφώσουν. Έναν εργαζόμενο-πολυεργαλείο που θα καλύπτει τις ελλείψεις σε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων και θα μειώνει το κόστος του νοσοκομείου-επιχείρηση.

Πέντε χρόνια μετά, το Νοσοκομείο είναι στην χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ! Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους και οι παραιτήσεις φτάνουν η μία μετά την άλλη! Αυτοί οι εργαζόμενοι όμως έσωσαν το Νοσοκομείο από το ξεπούλημα και όχι ο κορονοϊός, όπως μας ενημέρωσαν.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού να στηρίξουν τους αγώνες μας για την ένταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ, ώστε να λαμβάνουν όλοι υπηρεσίες από ένα ξεκάθαρα δημόσιο σύστημα υγείας κι όχι από ένα νοσοκομείο-υβρίδιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων!

Η όποια προσπάθεια εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της! Έως τώρα μας κατηγορούσαν ότι δεν είχαμε φωνή και τώρα που έχουμε προσπαθούν να μας φιμώσουν!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter