Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στην Κω: Δέκα μήνες χωρίς παθολόγο και ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί (Video)

Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στην Κω: Δέκα μήνες χωρίς παθολόγο και ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί (Video)
Φωτογραφία: genikonosokomeioko.gr

Τεράστια είναι τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Κω λόγω των ελλείψεων σε πολλές ειδικότητες γιατρών ενώ εδώ και δέκα μήνες δεν υπάρχει παθολόγος.
 «Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε μία νεφρολόγο, το προσωπικό δεν φθάνει και υπάρχει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί» ανέφερε η Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Κω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Επίσης, η κ. Καρανάσιου τόνισε ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της υγείας τα έχουν επισημάνει αρκετές φορές, αλλά δεν έχε υπάρξει καμία πρόσληψη σε καμία ειδικότητα.

 

Τι απαντά το υπουργείο υγείας

Σε αυτό το μήκος κύματος, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις αναγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter