Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

Κρεμαστινός: Η Κεντροαριστερά θέλει πρόεδρο και όχι συντονιστή κομμάτων

«Το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς μπορεί να προκύψει εφόσον διευκρινιστεί ότι ο πρόεδρός του θα είναι πραγματικός πρόεδρος και όχι συντονιστής των διαφόρων κομμάτων και κινημάτων», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός.  

«Οι πρώτες ενδείξεις για την επιτυχία του νέου φορέα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ατόμων που θα ενδιαφερθούν και θα προσέλθουν ως ψηφοφόροι την ημέρα των εκλογών. Έτσι, θα δοθεί και η εικόνα της δυναμικής του κάθε χώρου από τον αριθμό των ψήφων που θα λάβουν οι υποψήφιοι. Όμως, η απόφαση για τη διάλυση των κομμάτων πρέπει να παρθεί από τη βάση του κάθε κόμματος, διαδικασίες οι οποίες δεν είναι καθόλου εύκολες. Ο Α. Παπανδρέου με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη επιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση σε αρχές και αξίες, η οποία σε συνδυασμό με την αυτοοργάνωση του κόμματος από την πόλη μέχρι το τελευταίο χωριό, αποτέλεσαν τα στοιχεία εκείνα που επέφεραν την πολιτική ανατροπή», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Οι οδυνηρές αναμνήσεις που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου από την πολυκομματική λειτουργία της Ένωσης Κέντρου δεν τον άφησαν ούτε καν να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να συνυπάρξει σε ένα πολιτικό σχήμα όπου οι ομαδάρχες θα τον υπονόμευαν. Όλα αυτά δείχνουν πόσο δύσκολο είναι από τη βάση ενός χώρου να προκύψει αρχηγός χωρίς να ακολουθεί το πρότυπο που ο Α. Παπανδρέου έφερε με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Κρεμαστινός ασκεί, επίσης, κριτική στην κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει την αναγκαιότητα να υπάρξουν ειδικές πολιτικές για τα νησιά και αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υγείας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι «απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί μίας κυβέρνησης όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου και να δημιουργήσει διεθνώς την εντύπωση ότι υπάρχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον και βούληση ούτως ώστε οι επενδυτές, και κυρίως οι ξένοι, να αισθανθούν ασφαλείς και να επενδύσουν. Αντ’ αυτού προχώρησε σε εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση με τη στήριξη ενός ακραίου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και εν μέσω διχογνωμιών για το θέμα των επενδύσεων, οι επενδύσεις καρκινοβατούν και η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει στην ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.