Κρεμλίνο: «Bλακώδεις οι ισχυρισμοί για ρωσική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream»

Κρεμλίνο: «Bλακώδεις οι ισχυρισμοί για ρωσική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream»

«Προβλέψιμοι, βλακώδεις και παράλογοι» ισχυρίζεται το Κρεμλίνο ότι είναι οι ισχυρισμοί που θέλουν τη Ρωσία να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και 2.

«Ήταν αρκετά προβλέψιμο» ότι μερικοί θα κατηγορούσαν τη Ρωσία, δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης. «Προβλέψιμο, βλακώδες και παράλογο», πρόσθεσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως οι διαρροές από τους αγωγούς είναι «προβληματικές» για τη Μόσχα επειδή το ρωσικό αέριο που διαρρέει απ’ αυτούς «κοστίζει πολύ ακριβά».

Ο ίδιος μίλησε επίσης για ενδεχόμενο δολιοφθοράς, γεγονός που δημιουργεί ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της ηπείρου.

Η δήλωση Πεσκόφ έρχεται στον απόηχο της δήλωσης της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναφερόμενη στις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική με παρέμβασή της στο twitter, έκανε λόγο για «σαμποτάζ», υπογραμμίζοντας ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί «προτεραιότητα η διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να χυθεί άπλετο φως στις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια της διαρροής».

Διαβάστε επίσης:

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει οι διαρροές στο Nord stream να είναι προϊόν δολιοφθοράς

Θρίλερ με τους Nord Stream: Η ΕΕ «βλέπει» δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές στους αγωγούς

Ενεργειακή κρίση: Προειδοποίηση από τη Σουηδία για διαρροές στον Nord Stream 1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter