Κρεμλίνο: Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο

Κρεμλίνο: Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο

Η κατάσταση, που παρατηρείται με την εξάπλωση της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού στην Ρωσία, βρίσκεται υπό έλεγχο παρά την αύξηση των κρουσμάτων , δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η επιδημία εξελίσσεται, συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι πράγματι αρκετά τεταμένη, αλλά είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί χάρη στα μέτρα που είχαν ληφθεί νωρίτερα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για την κινητοποίηση του συστήματος υγείας.

Ο Πεσκόφ είπε ότι δεν μπορεί να λεχθεί κατηγορηματικά ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας στην Ρωσία, τονίζοντας ότι «για ευνόητους λόγους, ακριβείς προγνώσεις δεν μπορούν να γίνουν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι σε μερικές περιοχές υπάρχουν ελλείψεις, κάτι που γνωρίζει ο πρόεδρος και ήδη έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα άμεσης ανταπόκρισης σε τέτοιους είδους ελλείψεις.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι προγνώσεις του Κρεμλίνου στο θέμα της πανδημίας, ο Πεσκόφ απάντησε ότι «πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο και ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο». «Η κατάσταση είναι γενικά ανησυχητική . Και εδώ δεν πρέπει να ασχολούμαστε γενικά με κάποιες περιγραφές, αλλά να στηρίξουμε γενικά το δικό μας σύστημα υγείας , πράγμα που γίνεται» , πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία σύμφωνα με τον Πεσκόφ , στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, στηρίζεται στην δική της εμπειρία , την οποία απόκτησε την άνοιξη, αλλά αξιοποιεί και την εμπειρία των άλλων χωρών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter