Κρεμλίνο: Θα απαντήσουμε αναλόγως στις κυρώσεις της ΕΕ

Κρεμλίνο: Θα απαντήσουμε αναλόγως στις κυρώσεις της ΕΕ

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου του 2018, επειδή δεν διαπίστωσε καμία πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία από μέρους της Ρωσίας, δεν εξέπληξε το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ευρωπαϊκής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα το νέο για μας στην περίπτωση αυτή» όπως και ότι «το πλέον σημαντικό είναι ότι οι κυρώσεις δεν πέτυχαν τους στόχους εκείνους χάριν των οποίων επιβλήθηκαν, δηλαδή δεν άλλαξαν την εξωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν ασκούν καμία επίδραση στην κατάσταση που υπάρχει γύρω από την ουκρανική διένεξη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ από την πλευρά του δήλωσε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ότι η παράταση των κυρώσεων «προκαλεί θλίψη», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι από τις κυρώσεις και τα ρωσικά αντίμετρα υποφέρουν οι οικονομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελήφθη μετά τις εισηγήσεις του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δεν άφησε αδιάφορο το Κρεμλίνο, το οποίο έδειξε ότι είναι διατεθειμένο να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, κάτι που άφησε σαφώς να εννοηθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ , όταν δήλωνε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην παράταση των κυρώσεων. «Την αρχή της αμοιβαιότητας δεν την έχει καταργήσει κανείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη.

Πηγή: Ria Novosti

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter