Κρεμλίνο: Παράλογες οι κατηγορίες περί πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο

Κρεμλίνο: Παράλογες οι κατηγορίες περί πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Μαυροβουνίου ότι η Ρωσία αναμείχθηκε σε μια απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα της Αδριατικής τον περασμένο Οκτώβριο χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες και αβάσιμες.

“Είναι παράλογες κατηγορίες… Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ημέρα των εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν 20 πρόσωπα από τη γειτονική Σερβία με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν ένοπλες επιθέσεις εναντίον του κράτους.

Αργότερα ανέφεραν πως ρώσοι εθνικιστές είχαν επίσης αναμιχθεί σε μια ματαιωθείσα συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς και την άνοδο στην εξουσία ενός πολιτικού από την φιλορωσική αντιπολίτευση.

Την Κυριακή (χθες) ο ειδικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου Μιλιβόγιε Κάτνιτς δήλωσε πως ένας ρώσος διπλωμάτης, ο Έντουαρντ Σισμάκοφ, ενεπλάκη στη συνωμοσία.

Εξάλλου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν είχε προηγούμενη γνώση για την ύπαρξη ενός ειρηνευτικού σχεδίου ενός Ουκρανού βουλευτή για τη χώρα του, λεπτομέρειες του οποίου δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα New York Times, χαρακτηρίζοντάς το παράλογο σε κάθε περίπτωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter