Κρεσέντο θράσους από τον Άδωνη – Απέστειλε εξώδικο στον Μπαλωμενάκη θέλοντας να εκβιάσει την εξεταστική (Videos)

Σε μία κίνηση είτε απελπισίας είτε απύθμενου θράσους(μάλλον και τα δύο) ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στην Υγεία, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ο ίδιος ο Αντώνης Μπαλωμενάκης αντέδρασε έντονα στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για σκάνδαλο, ενώ έκανε λόγο για απόπειρα εκβίασης στο φρόνημα των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι το πόρισμα διέρρευσε με ευθύνη του κ. Μπαλωμενάκη και υποστηρίζει ότι γίνεται υπέρβαση εξουσίας μέσω του πορίσματος διότι δεν υπήρχε η εντολή διερεύνησης της χρονικής περιόδου που ο ίδιος δεν ήταν υπουργός (περίοδο μετά την 31/12/2014).

Ο Άδωνης Γεωργιάδης εξανίσταται δηλαδή επειδή το συγκεκριμένο πόρισμα ζητά να ελεγχθεί περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη όσον αφορά τα πεπραγμένα της υπουργίας του, αντί να το αποζητά ο ίδιος για να αποδείξει τις «καθαρές» ενέργειές του…

Αλλά δεν μένει εκεί, καθώς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στον ΑΝΤ1 περί των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργάζονταν στο υπουργικό του γραφείο, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε, σε μία ακόμα ένδειξη αμετροέπειας, πως «εγώ μπορώ να αποσπάσω στο γραφείο μου όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους 700, αν θέλω».

Τώρα το γιατί προσκομίστηκαν μέχρι και πλαστά έγγραφα, όπως δήλωσε ο Αν. Μπαλωμενάκης στην ΕΡΤ, αφού ήταν όλα νόμιμα και λογικά, αποτελεί ένα ακόμα ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μαντάς: Ας κάνει όσες μηνύσεις θέλει ο Άδωνης Γεωργιάδης

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σχετικά με τη στάση του κ. Γεωργιάδη και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε:

«Ας κάνει όσες μηνύσεις θέλει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το οποίο νομίζω πως έχει σημασία είναι πως αποτυπώνεται (στο πόρισμα) τι συνέβη στο ΚΕΕΛΠΝΟ όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι μια συμβολή της εξεταστικής επιτροπής. Και συνεπώς από δω και πέρα αν υπάρχουν περαιτέρω ευθύνες αυτές να αναζητηθούν. Στην Ολομέλεια (της Βουλής) όταν θα έρθει το πόρισμα θα αποτυπωθεί και το πεδίο των ευθυνών, γιατί δεν μπορεί να γίνεται όλο αυτό το απίστευτο πάρτι και κανείς να μην ευθύνεται. Και βεβαίως θα αποφασιστεί τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader