Τι είπε για την υβριδική εποχή

Κρέτσος: Άδειες και δημόσιες συχνότητες δεν δίνονται δωρεάν

Την ευχή να διεξάγει σύντομα το ΕΣΡ τον διαγωνισμό για τις άδειες, καθώς πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τα κανάλια του μέλλοντος, εξέφρασε ο Λευτέρης Κρέτσος, σημειώνοντας ότι όποιος πάρει άδεια στον διαγωνισμό θα αποκτήσει και προβάδισμα για την υβριδική εποχή, αλλά, με ένα τίμημα, καθώς όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άδειες και οι δημόσιες συχνότητες δεν δίνονται δωρεάν.

 Έγινε σαφές, συνέχισε ο Λ. Κρέτσος, ότι η κυβέρνηση με τον περυσινό διαγωνισμό έδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, και το γεγονός αυτό έγινε σαφές προς όλους. Για αυτό είχαμε και τόσο μεγάλο τίμημα, συμπλήρωσε ο κ. Κρέτσος, και ειδικά τώρα, προ των πυλών των τεχνολογικών εξελίξεων, δεν θα πρέπει να φαίνεται δυσθεώρητο.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όφειλαν να τηρήσουν τη συνταγματική τους υποχρέωση και να υπάρξει τίμημα για τις συχνότητες» σημείωσε επίσης ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, από το βήμα του 9ου διεθνούς συνεδρίου της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στα οφέλη της υβριδικής τηλεόρασης και γενικότερα της ψηφιακής μετάβασης στις τηλεπικοινωνίες σημείωσε ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τη σημασία της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή αλλά και τις συνέπειες της άγνοιας στο ζήτημα αυτό, προσθέτοντας ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μη μείνουμε σε λάθη του παρελθόντος και τυχόν αστοχίες των προηγούμενων κυβερνήσεων (ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων κ.λπ.). Οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι πολλές, προσέθεσε, καθώς η χώρα μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, κάτι που -όπως υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος- πρόκειται σύντομα να αλλάξει.

Δήλωσε χαρούμενος που μιλά για το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα, και ειδικότερα της τεχνολογίας που θα μας φέρει στην επόμενη μέρα, της ευρυζωνικότητας, καθώς οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι μεγάλες.

Ο Λ. Κρέτσος τόνισε την ανάγκη οι δημόσιες συχνότητες να βρεθούν στην πρωτοπορία της τεχνολογικής αυτής μετάβασης, και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών που η ΕΡΤ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει.

Είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει την υβριδική τηλεόραση, προστατεύοντας ωστόσο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, τόνισε ο γενικός γραμματέας, προαναγγέλοντας συγκεκριμένες ενέργειες από το υπουργείο του για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.