Κρέτσος: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του ΕΣΡ στον διαγωνισμό των αδειών

Κρέτσος: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του ΕΣΡ στον διαγωνισμό των αδειών

Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της καθυστέρησης που υπάρχει στον διαγωνισμό από το ΕΣΡ αναφέρθηκε ο Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon και την Αμαλία Κάντζου.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του τηλεοπτικού διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πράγμα που δεν βοηθά το ίδιο το ΕΣΡ να δείξει πως είναι πραγματικά ανεξάρτητο και ότι δεν ευνοεί τους καναλάρχες και το τζάμπα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Εδώ και έξι μήνες έχει συσταθεί το ΕΣΡ και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας καημός για το πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτός ο τηλεοπτικός διαγωνισμός. παλιά μιλάγαμε για τα «μπάνια του λαού» τώρα θα μιλάμε για τα «μπάνια του ΕΣΡ»…

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Μορώνη πως χωρούν εννιά άδειες στο τηλεοπτικό φάσμα συχνοτήτων, ο κ. Κρέτσος δήλωσε πως: «μένει να φανεί αν αυτή είναι η άποψη όλου του ΕΣΡ. Όπως και να ‘χει, η μελέτη της ΕΕΤΤ έχει δείξει πως στο φάσμα υπάρχει χώρος για έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και υψηλής ευκρίνειας και δεν μπορώ να ξέρω πως ο κ. Μορώνης είδε εννιά. Εκτιμώ το θάρρος της γνώμης του αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το χρονοδιάγραμμα για το διαγωνισμό των αδειών».

Στη συνέχεια, την αυτοκριτική του έκανε ο κ. Κρέτσος, όπως ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας πως «πριν λίγους μήνες με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και με την πρώτη είσπραξη των 88 εκατ. ευρώ από αυτούς που νέμονται δωρεάν εδώ και 27 χρόνια τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες είχα βγει και είχα πει πως ‘Το τζάμπα πέθανε’. Δυστυχώς φαίνεται, και μετά την εξέλιξη του διαγωνισμού, ότι και σωσίβιο στη μιντιακή διαπλοκή βρήκαν αυτοί που νέμονταν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δωρεάν και ο πολιτικός βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει βάλει μυαλό. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τον Φλεβάρη έστειλε μια επιστολή στο ΕΣΡ όπου ζήτησε να μην προχωρήσει σε κανενός είδους διαγωνιστική διαδικασία και δυστυχώς το τζάμπα ζει και βασιλεύει».

Κλείνει ο «φαύλος κύκλος του μνημονίου»

Ο Γ.Γ. Ενημέρωσης αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της αξιολόγησης. «Το κλείσιμο της αξιολόγησης κλείνει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος από αυτό που λέμε ‘φαύλος κύκλος του μνημονίου’. Φέρνει ελπίδα και θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον των επενδυτών είναι τέτοιο, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε. Από κει και πέρα κάποια μέτρα είναι δύσκολα, υπάρχουν όμως και αντίμετρα τα οποία έρχονται να στήσουν ένα κράτος πρόνοιας και μία κοινωνική προστασία που δεν είχε διαμορφωθεί για δεκαετίες και βεβαίως μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε σε ένα μομέντουμ μεταρρυθμίσεων με πολύ σκληρή δουλειά και νομίζω ότι τα νέα είναι καλά». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter