Κρέτσος: Δείξαμε αποφασιστικότητα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Κρέτσος: Δείξαμε αποφασιστικότητα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

“Δείξαμε αποφασιστικότητα και πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε ότι εμπόδια και εάν προκύψουν. Είναι ευτύχημα που τώρα έχουμε δραστήρια Ανεξάρτητη Αρχή και καλό είναι τέτοιου είδους μεγάλες μεταρρυθμίσεις να γίνονται με κοινοβουλευτική συναίνεση και να μην γίνονται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Κρέτσος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στο περιθώριο της διοργάνωσης “Re:publica”, που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη είπε πως “η διαδικασία έχει προχωρήσει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2017 με το διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ΕΣΡ. Θα είμαστε δίπλα εάν χρειαστεί και είναι ένα μεγάλο βήμα ρύθμισης”.

Ο Γ.Γ.Ε.Ε. ήταν ομιλητής στη διοργάνωση “Re:publica”, μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε στις τάσεις στο χώρο της τηλεόρασης παγκοσμίως και τις διεθνείς προκλήσεις. Χαρακτηριστικά για την Ελλάδα είπε πως “έχουμε τεράστιες ευκαιρίες γιατί έχουμε καλό εργατικό δυναμικό. Με τη νέα νομοθεσία φιλοδοξούμε η Ελλάδα σιγά – σιγά να πάρει κι ένα μέρος της παγκόσμιας αγοράς από τις χώρες που θεωρούνται ως ιδανικοί προορισμοί για να γίνονται τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η Ελλάδα μπορεί να μπει δυναμικά, να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, πρέπει κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο των ΜΜΕ να προχωρήσουν και να είναι μια αγορά δυναμική για να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας”.

Πρόσθεσε δε ο κ. Κρέτσος πως “όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύσουν σε καλό περιεχόμενο, ποιοτική μυθοπλασία, έχουν ζωντανό πρόγραμμα και δεν έχουν τεχνοφοβική συμπεριφορά μπορούν να έχουν μέλλον, υψηλότερα μερίδια και περισσότερες θέσεις εργασίας”.

Η “Re:publica” οργανώθηκε με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μεταξύ άλλων χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας. “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, από τα μεγαλύτερα για τους νέους ανθρώπους, τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο στην Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην οποία ταξιδεύει η Re:publica εκτός Γερμανίας”, ανέφερε ο κ. Πέγκας.

Η διοργάνωση φιλοξενεί εκατοντάδες άτομα ως ομιλητές και προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Ξεκίνησε το 2007 και μετά το Βερολίνο και το Δουβλίνο ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter