Κρέτσος: Είναι εμφανές ότι η ΝΔ φοβάται τον διάλογο (Audio)

Κρέτσος: Είναι εμφανές ότι η ΝΔ φοβάται τον διάλογο (Audio)

«Δυστυχώς είναι εμφανές ότι η Νέα Δημοκρατία φοβάται τον διάλογο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Λευτέρης Κρέτσος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το αδιέξοδο στο θέμα της διεξαγωγής debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

«Εμείς εδώ και μήνες ζητάμε ένα debate – και με τον κ. Μητσοτάκη ιδιαιτέρως, ως επίδοξο πρωθυπουργό, που διεκδικεί την εξουσία», είπε ο κ. Κρέτσος, εκτιμώντας ότι η ΝΔ «φοβάται να πει αυτό που πραγματικά θα κάνει στους πολίτες και σε συνέργεια και με άλλα κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, βρήκαν κάποιες προφάσεις και τελικά θα πάμε σε εθνικές εκλογές, πολύ κρίσιμες για τη χώρα, χωρίς ένα τηλεοπτικό debate».

«Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει η στάση των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι ακόμη και από το αεροσκάφος θα βρεθεί στο στούντιο μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης στις 30 του μηνός και την 1 Ιουλίου -διότι αναμένεται ότι θα είναι πολύωρες αυτές οι συζητήσεις για την εκλογή των νέων ανθρώπων που θα κινούν τα νήματα- προκειμένου να γίνει το debate […] Εμείς θέλουμε να γίνει το debate, γενικότερα θέλουμε ένα πολιτισμένο περιβάλλον στις εκλογές, να προαχθεί ο διάλογος και να αντιπαρατεθούμε με τις προγραμματικές μας θέσεις», εξήγησε.

«Δυστυχώς», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η ΝΔ κάνει τα πάντα για να μη γίνει αυτό και να πάμε σε εθνικές εκλογές με αδιαφορία, προκειμένου υποτίθεται να κεφαλαιοποιήσει ένα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο όμως δεν έχει και δεν θα έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών στις 7 Ιουλίου».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Τηρήστε το λόγο σας, ελάτε σε ντιμπέιτ (Video)

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ μεγάλο», καθώς «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός κατάφερε με τις θυσίες του να βγει από τη μέγγενη των μνημονίων, να βελτιώσει τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας, να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον και πλέον δεν μπορούμε να χύσουμε το γάλα από την καρδάρα, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μομέντουμ των θετικών μεταρρυθμίσεων και για την κοινωνία και για την οικονομία και να μην επιτρέψουμε σε όποιους θέλουν να φέρουν το ΔΝΤ ή τις μνημονιακές πολιτικές από την πίσω πόρτα, να μας φέρουν πάλι στην κατάσταση της μιζέριας, της ανέχειας και της ανασφάλειας».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Κρέτσος παρατήρησε: «Σε διακηρυκτικό τόνο αυτό το οποίο λέει η ΝΔ είναι ένα ευκολοχώνευτο σύνθημα, το οποίο λέει ότι αν μειώσουμε τους φόρους, θα έλθουν πιο πολλές επενδύσεις και θα δημιουργηθούν περισσότερες καλές δουλειές. Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει επενδύσεις στη χώρα, που δεν θέλει να μειώσουμε τους φόρους, με τρόπο βέβαια ο οποίος είναι και προοδευτικός και δεν επιβαρύνει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πώς θα γίνει αυτό […] Η μείωση των φόρων σημαίνει μείωση των δαπανών, δηλαδή μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, όπως αυτά της ανεργίας, της στέγασης, της αναπηρίας, των οικογενειακών επιδομάτων, της αλληλεγγύης».

«Όλη αυτή την περίοδο», τόνισε ο κ. Κρέτσος, «ζητάμε να καταλάβουμε από πού θα βρει η ΝΔ τους πόρους να κάνει αυτό το οποίο υποτίθεται ότι υπόσχεται, μετά τις ευρωεκλογές όμως άνοιξαν οι ορέξεις όλων των συντηρητικών κύκλων εντός κι εκτός Ελλάδας –σε αυτούς συμπεριλαμβάνω και τη ΝΔ, οι οποίοι άρχισαν και αμφισβητούσαν τα όποια φιλολαϊκά μέτρα είχαν παρθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα οποία με επαίσχυντο τρόπο τα χαρακτήρισαν ως προεκλογικές παροχές, ενώ ήταν μόνιμου χαρακτήρα μέτρα και όχι μόνο δε λένε από πού θα βρουν τα χρήματα, για να κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι ευαγγελίζονται τόσο καιρό, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά τώρα πλέον αρχίζουν και ένα άλλο επικίνδυνο αφήγημα, ότι δε θα μειώσουν τους φόρους», καθώς «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το 2019 δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για περαιτέρω μείωση φόρων, το 2020 θα μειώσει τον ήδη μειωμένο φόρο στην εστίαση και αυτό το οποίο προτάσσουν πλέον είναι ότι θα περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον, για να κάνουν μεταρρυθμίσεις -χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές- προκειμένου να πουν οι Βρυξέλλες ότι είναι “καλά παιδιά” για να τους επιτρέψουν να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία εμείς ήδη έχουμε καταφέρει να τα μειώσουμε και να δεσμευθεί η χώρα σε πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά που είχε δεσμευθεί και η κυβέρνηση Σαμαρά».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ ο κ. Κρέτσος είπε: «Είναι ο δικός μας Γιάννης, είναι ένα σύμβολο ανθρώπου, ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να καταφέρει να πετύχει να είναι ο κορυφαίος παίκτης του παγκόσμιου μπάσκετ, ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλους ορίζοντες πλέον, που τους έχτισε μόνος του, με πάρα πολύ σκληρή δουλειά, ο οποίος όμως δεν ξέχασε και τις ρίζες του, ως ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στην Αθήνα σε μία φτωχή αλλά πολύ αξιοπρεπή οικογένεια από τη Νιγηρία […] Είναι μία πολύ ηχηρή απάντηση, ένα ράπισμα, μία σφαλιάρα και σε όσους δεν ψήφισαν το 2015 το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, που αγαπούν την Ελλάδα, να είναι και αυτοί μέλη της ελληνικής κοινωνίας, ισότιμα, να έχουν αυτή τη δυνατότητα του πολίτη και σε όσους εξακολουθούν να βγάζουν το δηλητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους»

Διαβάστε επίσης: O Γιάννης Αντετοκούνμπο, MVP της υποκρισίας της ΝΔ – Όταν ο Μητσοτάκης ψήφιζε «όχι» στην ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών (Video)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter