Κρέτσος: Επικίνδυνη η ρύθμιση για αλλαγή του cash rebate

Κρέτσος: Επικίνδυνη η ρύθμιση για αλλαγή του cash rebate

Την αλλαγή του χαρακτήρα της ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα καταγγέλει ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Με τη νέα τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιτρέπεται πλέον στις εταιρείες παραγωγής του εξωτερικού να χρηματοδοτούνται από τον ΕΚΟΜΕ και με τιμολόγια που δεν έχουν κοπεί στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει τελείως τη φιλοσοφία του νόμου 4487/2017 τον οποίο αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε άκρως αρνητικά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τα φιλικά τους ΜΜΕ στη συνέχεια αγκαλιάστηκε από αυτά καθώς μείωνε σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα των τηλεοπτικών και άλλων παραγωγών που πραγματοποιούνταν στην Ελλάδα.

Ο κ. Κρέτσος καταγγέλλει ότι με τη νέα ρύθμιση μειώνεται σημαντικά τα ανταποδοτικά οφέλη του νόμου καθώς μπορούν να έρχονται τα τιμολόγια από το εξωτερικό και να πραγματοποιείται μόνο το 10% της παραγωγής στη χώρα μας.

Αυτό θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας αλλά θα επιτρέπει επίσης τη μεταφορά πόρων στο εξωτερικό ενώ ο νόμος επεδίωκε ακριβώς το αντίθετο. Επίσης η τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων για το ελληνικό κράτος και είναι σίγουρο ότι θα έχει παρενέργειες και στις εργασιακές σχέσεις.

Ακούστε τις δηλώσεις του Λευτέρη Κρέτσου στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter