Κρέτσος: «Για τη ΝΔ δεν είναι προτεραιότητα ο πολιτισμός» (Ηχητικό)

Κρέτσος: «Για τη ΝΔ δεν είναι προτεραιότητα ο πολιτισμός» (Ηχητικό)

Δριμύτατη κριτική στη ΝΔ πραγματοποίησε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας «Στο Κόκκινο» αντί να δώσουν περισσότερους πόρους και να στηρίξουν γενναία την πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία και πριν και κατά την περίοδο του κορονοϊού τελικά τους αφαίρεσαν.

Μάλιστα, τόνισε πως η ΝΔ έδωσε και λιγότερα χρήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού και δύο εμβληματικά έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει είχε εγκρίνει, έμειναν στο συρτάρι. Ο λόγος για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Παραγωγών και το Επενδυτικό Ταμείο για την οπτικοακουστικές παραγωγές.

Αυτό συμβαίνει «γιατί δεν έχουν προτεραιότητα τον πολιτισμό», εξήγησε και συνέχισε, και είτε έχουν την μακαριότητα της μπουλντόζας είτε θέλουν να βολέψουν τους φίλους τους.

Στη συνέχεια, είπε πως τα 100 εκατ. τα οποία εξήγγειλε η κ. Μενδώνη δεν είναι 100 καθώς τα 60 αφορούν ένα έκτακτο επίδομα ενώ θα έπρεπε να βάλλουν ομπρέλα προστασίας για τους καλλιτέχνες που έχουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες για ένα εξάμηνο και αυτό που δίνουν είναι ασπιρίνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter