Κρέτσος: «Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας»

Κρέτσος: «Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας»

«Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας» και «αποτελεί ισχυρό περιφερειακό παίκτη στο χώρο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος. Αποκαλύπτει επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και πολλά σχέδια σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή στην Ελλάδα».

Μιλώντας για την εγχώρια παραγωγή, ο κ. Κρέτσος αναφέρεται στα φορολογικά κίνητρα έκπτωσης 30% που παρέχονται για την περαιτέρω ενίσχυση των εργαλείων προσέλκυσης και ενθάρρυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό «με νέες δράσεις της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων και εγγυοδοσίας», σημειώνοντας πως ο παραγωγός που θα επενδύσει σε παραγωγές στην χώρα μας, «θα μπορεί να πάρει πίσω το 50% της επένδυσής του».

Τονίζει επίσης ότι για πρώτη φορά στη νομοθετική ιστορία της χώρας μας «αναγνωρίζονται τα ψηφιακά παιχνίδια και τα κινούμενα σχέδια ως σύγχρονοι κλάδοι δημιουργικότητας, ως τομείς εξωστρέφειας, ως εμπορικά, πολιτισμικά και εμπορικά προϊόντα», εξηγώντας πως για πρώτη φορά οι Έλληνες δημιουργοί απέκτησαν τη θέση που τους άξιζε ως παραγωγοί περιεχομένου.

Για το θέμα της ενίσχυσης των πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, λέει πως «δεν μπόρεσε να περάσει τον κάβο των περιορισμών περί κρατικών ενισχύσεων», ωστόσο υπάρχει στόχος «μετά τις εκλογές να κατατεθεί στην Κομισιόν φάκελος εξαίρεσης της οικονομικής τους στήριξης».

«Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από τις πολιτικές λιτότητας και θέλει πιο άμεσες λύσεις που να βελτιώνουν τη ζωή του», επισημαίνει ακόμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέροντας πως το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού μοντέλου ώστε να μειωθούν οι ανισότητες και τα οφέλη της ανάπτυξης να διαχέονται πραγματικά σε όλες και όλους». Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομιά και μια κοινωνία ανοικτή και φιλική προς όλους, λέει ο κ. Κρέτσος, συμπληρώνοντας «Με δύο λόγια, αν και είναι χιλιοφορεμένο, τώρα που βάλαμε τη χώρα στις ράγες, να ανάψουμε τις μηχανές στο φουλ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter