Κρέτσος: H Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα συνεργασίας Facebook- Ellinika Hoaxes στο Συμβούλιο της ΕΕ

Κρέτσος: H Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα συνεργασίας Facebook- Ellinika Hoaxes στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες θα θίξει το θέμα της αμφιλεγόμενης επιλογής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστεί με τα «Ellinika Hoaxes», αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Σε επικοινωνία που είχε ο ευρωπαϊκός ειδησεογραφικός ιστότοπος euractiv.com με τον κ. Κρέτσο, ο υφυπουργός εξέφρασε την έκπληξη της κυβέρνησης με την απόφαση του Facebook «να εμπιστευθεί το έργο του Θεματοφύλακα της Αλήθειας όσον αφορά τις ειδήσεις που δημοσιεύονται στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρεία που στερείται της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας άλλων συνεργατών του όπως είναι το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Associated Press».

Τόνισε, δε, τη σοβαρότητα της υπόθεσης ενόψει των ευρωεκλογών.

«Στις 22 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών θα εστιάσει στο θέμα της παραπληροφόρησης […] Σκοπεύω να φέρω στο τραπέζι το συγκεκριμένο ζήτημα, αν δεν έχουμε λάβει απαντήσεις ως τότε. Δεν θέλουμε να αναλάβει το ρόλο [της διασταύρωσης και επαλήθευσης των ειδήσεων] η ΕΡΤ ή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αλλά, σε αυτή τη χώρα, δεν έχουμε σοβαρούς δημοσιογράφους και αναλυτές, πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα;» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter