Κρέτσος: «Η κυβέρνηση βοηθά με ουσιαστικό τρόπο τον Τύπο να σταθεί στα πόδια του»

Κρέτσος: «Η κυβέρνηση βοηθά με ουσιαστικό τρόπο τον Τύπο να σταθεί στα πόδια του»

Την τροπολογία για τα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ παρουσίασε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ στην Ολομέλεια της Βουλής, καλώντας την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτή τη «σπουδαία πρωτοβουλία».

Ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στη θέσπιση ενισχυτικών μέτρων που αφορούν τον Τύπο, τα περιφερειακά και τοπικά κανάλια αλλά και τις παραγωγές οπτικοακουστικών έργων.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στην τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και ΨΗΠΤΕ καθώς και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ανάλογα με την προέλευση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων.

«Μετά από μια πυκνή και συμπαγή διαδικασία διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα για συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων, τα οποία θα εξειδικευθούν αμέσως μετά τη ψήφιση της διάταξης με την έκδοση των προβλεπόμενων ΚΥΑ» επισήμανε και υπενθύμισε την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τη θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου πλαισίου στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών και τη σύσταση των μητρώων Online media και περιφερειακού Τύπου.

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ακόμα μια σπουδαία πρωτοβουλία. Να επιβοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο τον Tύπο να σταθεί στα πόδια του» σχολίασε.

Μείωση ειδικού φόρου διαφήμισης σε περιφερειακά και τοπικά κανάλια

Ως προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι μειώνεται από 1η Μαίου 2019 ο ειδικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις στο ποσοστό του 5%.

«Η παρούσα ρύθμιση στοχεύει στον ισοσκελισμό του ποσοστού του φόρου αυτού και στην εξισορρόπηση του κόστους για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη διευκόλυνση νέων επενδύσεων στο σύνολο των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης» εξήγησε.

Επέκταση χρόνου υποβολής αιτήματος ελέγχου οπτικοακουστικών παραγωγών

Επιπλέον, κατά τα λεγόμενα του υφυπουργού, επεκτείνεται ο χρόνος για την υποβολή αιτήματος ελέγχου ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου για τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν στο υφιστάμενο καθεστώς ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα από τους 2 στους 6 μήνες από την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.

«Με τον τρόπο αυτό παρέχεται στους φορείς των επενδυτικών σχεδίων επαρκής χρόνος για την υποβολή του αιτήματός τους, ανάγκη που προέκυψε από τη μέχρι σήμερα πλήρη και απολύτως επιτυχή λειτουργία του καθεστώτος ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/04/18/5cb89571825e636fb55e02c2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter