Κρέτσος: Υποκρισία της ΝΔ για τα μέτρα στήριξης του Τύπου (Video)

Κρέτσος: Υποκρισία της ΝΔ για τα μέτρα στήριξης του Τύπου (Video)

«Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση των εφημερίδων, αρχικά με τον περιφερειακό Τύπο», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ήδη υπάρχει ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης και την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα στείλουμε το σχέδιο για τον περιφερειακό Τύπο στο εθνικό τυπογραφείο ώστε πολύ γρήγορα να έχουμε για πρώτη φορά τα μέτρα διάσωσης του Τύπου σε αυτή τη χώρα». 

«Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αυτό το μέτρο φωτοβολίδα προεκλογικού χαρακτήρα», πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος κάνοντας λόγο για «υποκρισία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα στήριξης του Τύπου καθώς «ενώ συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα διάσωσης του Τύπου και όταν έρχονται, τότε ξαφνικά αυτά ενοχλούν. Αυτό είναι υποκρισία». 

Επίσης, αναφορικά με τον χρόνο εξαγγελίας των μέτρων, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι «η χώρα βγαίνοντας από τα μνημόνια απέκτησε μεγαλύτερη ελευθερία».

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης του Τύπου δεν αποτελούν προεκλογικό πυροτέχνημα καθώς η εφαρμογή τους έχει ορίζοντα τετραετίας. «Το βασικό κριτήριο αναφορικά με το ποσό της επιδότησης είναι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Δεν θα αποφασίζει κανένας υπουργός για το πόσα λεφτά θα πάνε και που», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Κρέτσος αναφερόμενος στις άδειες των περιφερειακών καναλιών υπογράμμισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε με το ΕΣΡ πρώτα», προσθέτοντας ότι «μειώνεται ο φόρος (σ.σ. επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων) για τα περιφερειακά κανάλια».

Σε σχέση την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ της κυβέρνησης και των δηλώσεων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για έναν «υπόδικο ολιγάρχη των media, έναν άνθρωπο με πολιτικές φιλοδοξίες. Η ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Μώραλη στον Πειραιά ήταν καθαρά πολιτική» πρόσθεσε. «Δικαίωμά του να λέει αυτά που λέει αλλά να μη δηλητηριάζουμε τον δημόσιο διάλογο. Τι να πει ο κ. Μαρινάκης για τον κ. Παππά, ο οποίος είναι ο μόνος υπουργός που ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (… ). Φτιάξαμε καθαρό πλαίσιο στον χώρο των media και μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα. Και την ΕΡΤ ανοίξαμε, και τις άδειες δώσαμε (…) τη στιγμή που ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά για ένα μόνο κανάλι στην ΕΡΤ(…).

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι μιλάμε για έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με το χαμηλότερο ανταποδοτικό τέλος στην Ευρώπη. «Η δική μας η κυβέρνηση στον χώρο των μίντια έχει κάνει περισσότερα πράγματα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί».

Η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη κατά της διαπλοκής. Έχουμε πολιτική διαμάχη με ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί πότε νεοφιλελεύθερη ατζέντα και πότε ακροδεξιά ατζέντα. Κάνει οτιδήποτε μπορεί για να έρθει στην εξουσία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει η επόμενη τετραετία. Δεν είμαστε περαστικοί».

«Φυσικά και θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί ο προοδευτικός κόσμος καταλαβαίνει ποιος πρεσβεύει το σάπιο καθεστώς του παρελθόντος», πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος.

Αναφερόμενος στις οπτικοκακουστικές παραγωγές, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «σε αυτό το πεδίο πάμε καλά». Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το πιο ισχυρό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές προσθέτοντας ότι «ήδη το κίνητρο επιδότησης παραγωγής videogames βγήκε στο ΦΕΚ επομένως είμαστε μία χώρα που προσφέρει δυνατό κίνητρο. Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν development center στην Ελλάδα. Ο εν λόγω κλάδος είναι από τους ποιο δυναμικά αναπτυσσόμενος καθώς ο παγκόσμιος τζίρος ξεπερνά τα 130 δισ.» τόνισε ο Λ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα ανήκει στον κόσμο και με αυτά τα κίνητρα μπορούν να έρθουν επενδύσεις. Δημιουργούμε τρία νέα πανεπιστημιακά τμήματα στον χώρο των οπτικοακουστικών τεχνών και αυτό θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter