Γλύτωσαν την καταστροφή

Κρήτη: Δικαστήριο αποφάσισε «κούρεμα» χρέους 83% για ένα ζευγάρι

Κάτοικος της ευρείας περιοχής του Δήμου της Ιεράπετρας, χρωστούσε σε τρεις τράπεζες, τρεία δάνεια, δύο ως οφειλέτης και ένα ως εγγυητής, όμως τα κατάφερε να σώσει όλη του την περιουσία και να διαγράψει το χρέος των 58.687,52 ευρώ

Το «κούρεμα» έγινε με την υπαρ. 51/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας, κατά 83%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία απευθύνθηκε , ο εν λόγω οφειλέτης , ζητώντας την συνδρομή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

"Πρόκειται , για οφειλέτη οικογενειάρχη, ηλικίας 56 ετών , έγγαμο , με ένα ενήλικο τέκνο , ο οποίος είχε χρεωθεί σε τρεις τράπεζες, δύο δάνεια ,ως οφειλέτης και ένα ως εγγυητής , σε δάνειο της συζύγου του.

Εισόδημα που διαθέτει ο ίδιος: To μηνιαίο εισόδημα του , φθάνει στα 1.098,50 ευρώ , από τον μισθό του ,ως εργαζόμενος συμβασιούχος αορίστου χρόνου στα ΤΕΙ.

Εισόδημα που διαθέτει η σύζυγος του : Η σύζυγος διαθέτει 911,79 ευρώ, από τον μισθό της , ως εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν :

Ο Σύζυγος

τρία οικόπεδα , σε οικισμό της Παχειας Άμμου

Η σύζυγος

α)διαμέρισμα 71,63 τ.μ

β)Ι.Χ

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Ιεράπετρας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών ,με την υπαρ.51/2017 απόφαση του, όρισε:

-Δέχεται, την αίτηση και των δύο συζύγων και τις συν εκδικάζει

-Ρυθμίζει ,τα χρέη του συζύγου ,σε 47 μηνιαίες καταβολές ,με καταβολή των 150,00 ευρώ , μηνιαίως, προς στις πιστώτριες τράπεζες, αναλογικά εις εκάστη, καταβαλλόμενο.

-"κουρεύει" το χρέος του οφειλέτη συζύγου , κατά 83 % , ήτοι από το συνολικό χρέος των 58.687,62 ευρώ, θα πληρώσει συνολικά ΜΌΝΟ 9.975 ευρώ, από το χρέος των 49.687,62 ευρώ "κουρεμα" χρέους, κατά 83%

Στο ίδιο δικαστήριο, εκδικάτηκε και η αίτηση της συζύγου, η οποία είχε μόνο ένα δάνειο, συνολικού ποσού 60.000 ευρώ, και της οποίας έγινε ρύθμιση χρέους, με μηνιαίες καταβολές ποσού 150,00 ευρώ ,επί 47 μήνες συν ισορρόπιση-διαφορά 975 ευρώ, και για τη διάσωση της κατοικίας της, διετάχθη στην καταβολή των 15.832,33 ευρώ, η αποπληρωμή του ποσού ,θα γίνει σε 10 χρόνια (120 δόσεις) των 131,94 ευρώ

Πηγή: Candianews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.