Κρήτη: Ένας γύπας εντυπωσιάζει τους Χανιώτες (Video – Photos)

Κρήτη: Ένας γύπας εντυπωσιάζει τους Χανιώτες (Video – Photos)

Δύο μέρες μετά την εμφάνιση ενός γύπα πάνω σε πεύκο στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά, ένας ακόμα γύπας έκανε την εμφάνισή του στην πόλη.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στην περιοχή των Μουρνιών στον παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού και εντυπωσίασε με το… ανάστημά του τους περαστικούς.

Εντυπωσιακό θέαμα

Πολλοί εξ αυτών μάλιστα τον απαθανάτισαν, διότι, αν μη τι άλλο δεν είναι και σύνηθες να βλέπεις ένα τέτοιο εντυπωσιακό πτηνό.

Πάντως, όπως είχε τονίσει στο flashnews.gr o Τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών της Δ/νσης Δασών Χανίων κ. Γιάννης Φωτάκης:

“Το τελευταίο διάστημα έχουμε συλλέξει πολλούς γύπες, από διάφορα σημεία του Νομού Χανίων. Υπάρχει φέτος ένας υπερπληθυσμός γυπών λόγω και των προγραμμάτων προστασίας του είδους που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά φέτος έχουμε κρούσματα τραυματισμών, σε ανεξήγητο βαθμό. Μια εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι πέφτουν θύματα από φόλες που έχουν “σκοτώσει” άλλα ζώα και οι χημικές ουσίες μεταδίδονται στους γύπες όταν θέλουν να φάνε το ζώο που βρίσκουν. Αυτή είναι μια πιο πιθανή εξήγηση και όχι η κλιματική αλλαγή κτλ”.

Πηγή:flashnews.gr


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter