Κρήτη: Φωτιές, λιποθυμίες και… ένταση στον καταυλισμό των Ρομά (Photos – Video)

Κρήτη: Φωτιές, λιποθυμίες και… ένταση στον καταυλισμό των Ρομά (Photos – Video)

Φωτιές, λιποθυμίες και… ένταση σημειώθηκαν σήμερα στον καταυλισμό των Ρομά, δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν το πρωί όταν μετά από επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και της υπηρεσίας τεχνικών έργων του δήμου Ηρακλείου για κατεδάφιση ενός αυθαίρετου κτίσματος εξαγριώθηκαν μέλη των Ρομά με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις.

Χωρίς εμπόδιο έγινε η κατεδάφιση

Μικροαντιδράσεις υπήρξαν εξαιτίας της κατεδάφισης που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές στο χώρο του καυταλισμού χωρίς όμως να ξεφύγουν τα… πράγματα.

«Μετά από πληροφορίες και καταγγελίες που είχαμε για την κατασκευή ενός νέου αυθαίρετου κτίσματος στον καταυλισμό, δίπλα στον κεντρικό δρόμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση από την δημοτική, ΕΛΑΣ και υπηρεσία τεχνικών έργων για την κατεδάφισή του. Το αυθαίρετο ήταν ημιτελές και το κατεδαφίσαμε. Υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις ωστόσο έγιναν δύο προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια αποχωρήσαμε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός τονίζοντας παράλληλα πως στόχος του δήμου Ηρακλείου είναι «αφού δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της μεταστέγασης, τουλάχιστον να μην γίνει επέκταση του υφισταμένου».

Οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και ξεκίνησαν τα…όργανα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο cretapost πως οι εντάσεις ξεκίνησαν μετά που αφέθησαν ελεύθερα τα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί.

Τότε ξεκίνησε ένας καυγάς ανάμεσα στους Ρομά ενώ στήθηκαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες που υποδέχθηκαν από μέλη των Ρομά με… διάφορα αντικείμενα που τους πετούσαν ενώ χρειάστηκε να κλείσει και η κυκλοφορία.

Μάλιστα, μία γυναίκα φαίνεται πως αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή της.

Τελικά, μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν με τους πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά και όλοι να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Προγραμματίζονται κι άλλες κατεδαφίσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως στον καταυλισμό υπάρχουν κι άλλα αυθαίρετα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Μάλιστα, στην δημοτική αστυνομία έχουν φτάσει σχετικές καταγγελίες ωστόσο σήμερα εξαιτίας της κατάστασης δεν μπορούσαν οι αρχές να προχωρήσουν σε άλλες κατεδαφίσεις.

«Υπάρχουν κι άλλα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται υπό κατασκευή αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης σήμερα αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην κατεδάφισή τους. Κατεδαφίσαμε το πιο προκλητικό αυθαίρετο που ήταν στο κεντρικό δρόμο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παττακός.




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter