Κρήτη: Γονείς καταγγέλλουν οδηγούς ΚΤΕΛ που μεταφέρουν μαθητές για τραμπουκισμούς κατά των παιδιών τους

Κρήτη: Γονείς καταγγέλλουν οδηγούς ΚΤΕΛ που μεταφέρουν μαθητές για τραμπουκισμούς κατά των παιδιών τους

Μέχρι και στον Εισαγγελέα Χανίων είναι έτοιμοι να φτάσουν γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες στον Αλικιανό εξαιτίας της απαράδεκτης και σχεδόν “τραμπούκικης” συμπεριφοράς οδηγών του ΚΤΕΛ απέναντι σε παιδιά που εξυπηρετούνται καθημερινά με δρομολόγια της εταιρείας προκειμένου να μεταβούν στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με γονείς που χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν συνέλευση στο γυμνάσιο του Αλικιανού στην οποία συμμετείχαν και καθηγητές του σχολείου, οδηγοί κατεβάζουν παιδιά από το λεωφορείο, με το “έτσι θέλω” σε διαφορετικά σημεία από αυτά που έχουν οριστεί ως στάσεις θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή μετάβαση ανήλικων μαθητών στα σπίτια τους.

Το πλέον εξοργιστικό – όπως έχουν αφηγηθεί μαθητές στους γονείς τους – είναι οτι όταν τα παιδιά τολμήσουν να ζητήσουν να αποβιβαστούν στις στάσεις που έχουν προκαθοριστεί σε συνεννόηση και με τη διεύθυνση του σχολείου, έρχονται αντιμέτωπα με ένα είδος “bullying” από την πλευρά οδηγών που χλευάζοντας, περιφρονώντας, φωνάζοντας και τελικά εκδιώχνοντας παιδιά από το λεωφορείο, συνεχίζουν ανενόχλητοι να επιτελούν το εργο της μεταφοράς των μαθητών κατα όπως τους βολεύει.

Χθες το μεσημέρι οδηγός αρνήθηκε να αφήσει μαθήτρια Γυμνασίου στη στάση στο Κυρτωμάδω και την ανάγκασε να αποβιβαστεί σε σημείο έξω από το χωριό ενώ πριν λίγες ημέρες οδηγός αρνήθηκε να την επιβιβάσει στον Αλικιανό παρόλο που υπήρχαν κενές θέσεις, ζητώντας της να περιμένει στον ήλιο μέχρι να επιστρέψει από τον Βατόλακο για να της επιτρέψει να ανέβει στο λεωφορείο.

Πριν λίγες ημέρες, γονέας που κινείτο με το αυτοκίνητό του προς τον Αλικιανό, είδε το λεωφορείο να αποβιβάζει τους μαθητές στην είσοδο του χωριού, έξω από μίνι μάρκετ της περιοχής και όχι έξω από το σχολείο που βρίσκεται σε αρκετή απόσταση μακριά.

Κάθε μέρα όπως καταγγέλλουν γονείς, τα παιδιά τους βιώνουν ένα είδος τρομοκρατίας και “ετσιθελισμού”, και μια διαρκή αβεβαιότητα για το που θα αποφασίσει ο εκάστοτε οδηγός να τα αποβιβάσει και υπό ποιες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, στην χθεσινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο του Αλικιανού, αγανακτισμένοι από αυτήν την κατάσταση γονείς, πρότειναν να απευθυνθούν ακόμα και στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους για να προστατευτούν από την εκβιαστική συμπεριφορά ορισμένων επαγγελματιών οδηγών – όχι όλων – που ασκούν ένα είδος εξουσίας πάνω στην ανάγκη μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία τους.

Πέρυσι, μετά από απανωτές καταγγελίες από τη διεύθυνση του σχολείου για την συμπεριφορά οδηγού που δεν τηρούσε τους κανόνες εκτέλεσης του δρομολογίου, η διοίκηση του ΚΤΕΛ απομάκρυνε τον οδηγό από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, κάτι που δείχνει οτι πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει επαναληφθεί αλλά και ότι το ΚΤΕΛ έχει διάθεση συνεργασίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την διεύθυνση του σχολείου, ενημερωθήκαμε ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση στο σχολείο μεταξύ εκπροσώπων από τον δήμο, την αστυνομία και το ΚΤΕΛ, προκειμένου να διευθετηθούν προβλήματα που αφορά την μεταφορά των μαθητών όπως είναι η κατασκευή σκεπάστρων, ο ορισμός στάσεων, ο καθορισμός των δρομολογίων κτλ.

Η διεύθυνση του σχολείου είναι ενήμερη για τις καταγγελίες των γονέων και επιφυλάχθηκε να λάβει θέση, μετά την συνάντηση που θα έχει με τους συναρμόδιους φορείς, ευελπιστώντας ότι τα όποια προβλήματα θα αποκατασταθούν όπως έγινε και παλαιότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του flashnews.gr με υπεύθυνο του ΚΤΕΛ.

Πηγή Flashnews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter