Κρήτη: Μεγαλείο ψυχής – Πρόσφεραν τα όργανα συγγενή τους – Το μήνυμα του δ/τη της μονάδας της εντατικής

Κρήτη: Μεγαλείο ψυχής – Πρόσφεραν τα όργανα συγγενή τους – Το μήνυμα του δ/τη της μονάδας της εντατικής

Χθες τα ξημερώματα αποφασίστηκε από τους συγγενείς ενός Ηρακλειώτη ο οποίος ήταν εγκεφαλικά νεκρός, να δωριστούν τα όργανά του σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη και παλεύουν για τη ζωή τους.

Με ένα συναισθηματικά φορτισμένο και συγκινητικό μήνυμα ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης, αναφέρεται στην πράξη ζωής στην οποία προχώρησαν οι οικείοι ενός συνανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

Μεγαλείο ψυχής

Το μεγαλείο αυτής της απόφασης και κάθε τέτοιας απόφασης σχολίασε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κιούλπαλης στέλντοντας παράλληλα προς όλους και ένα μήνυμα.

Ακολουθεί το μήνυμα του Διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελείου:

“Όσοι με γνωρίζετε από το Facebook, θα έχετε αντιληφθεί ότι γράφω συνήθως για πολιτικά και κοινωνικά θέματα και σπανίως για προσωπικά, η επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την δουλειά μου.

Πιστεύω ότι τούτο δω το μέσο είναι ένα είδος καφενείου, και δεν σηκώνει πολύ σοβαρή θεματολογία, υπάρχουν αλλα κανάλια για να διοχετεύουμε επαγγελματικούς η προσωπικούς προβληματισμούς.

Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση.

Ξημερώματα σήμερα, ένας συντοπίτης μας που είχε χάσει την ύστατη μάχη, πρόσφερε ένα ανεπανάληπτο δώρο. Χάρισε ζωή, κυριολεκτικά σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας. Υπάρχει μια μοναδική μαγική στιγμή, που ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει ένα θεϊκό δώρο. Μπορεί να δωσει ΖΩΗ.

Όταν ο θάνατος έρχεται αναπόφευκτα, και δεν υπάρχει επιστροφή, τότε ειναι η στιγμή που μπορεί κανείς να προσφέρει το υπέρτατο δώρο.

Σήμερα λοιπόν είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε μια ακόμα δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση. Σήμερα κάποιοι συνάνθρωποι μας θα ξαναβρούν μια νέα ζωή γιατί μια καρδιά, ένας πνεύμονας, ένα ήπαρ, ένας νεφρός, ένας κερατοειδής δεν αγοράζονται παρά μόνο προσφέρονται με αλληλεγγύη, αγάπη και γενναιότητα από άλλους συνανθρώπους μας που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, αλλα είχαν αυτή την στάση ζωής είτε οι ίδιοι πριν το μοιραίο,ή η οικογένεια τους.

Η χώρα μας δυστυχώς είναι ουραγός στην προσφορά μοσχευμάτων στην Ευρώπη. Οι Έλληνες ασθενείς με οργανικές ανεπάρκειες τελικού σταδίου, περιμένουν πολύ περισσότερο από τους άλλους ευρωπαίους. Κι όμως, το άλλο ευχάριστο γεγονός σήμερα, ηταν που αναγκαστήκαμε να περιμένουμε πάνω από 24 ώρες γιατί προηγούντο δυο άλλοι δότες την ίδια μέρα. Καλά νέα για πολλούς ασθενείς!

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ειναι κρίμα να θάβονται πολύτιμα όργανα, όταν πια δεν τα χρειαζόμαστε, και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας, στα νοσοκομεία μας που επιβιώνουν οριακά, υποστηριζόμενοι με μηχανήματα, περιμένοντας το τηλέφωνο που θα τους ανακοινώσει ότι βρέθηκε επιτέλους το κατάλληλο μόσχευμα που θα τους ξαναδώσει ο,τι πολυτιμότερο: ΖΩΗ!

Ευχαριστώ και από εδώ τους συγγενείς του εγκεφαλικά νεκρού δότη, για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Συγχωρέστε μου τον πολύ προσωπικό τόνο της ανάρτησης αλλά ας είναι αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό για την δωρεά οργάνων.”

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter