Κρήτη: Μεγάλες πλημμύρες στο Καστέλι, τα νερά σε ύψος ενός μέτρου (Photos)

Κρήτη: Μεγάλες πλημμύρες στο Καστέλι, τα νερά σε ύψος ενός μέτρου (Photos)

Απίστευτος όγκος νερού έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα σε όλο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. με αποτέλεσμα να είναι – νωρίς το πρωί – ουσιαστικά αποκλεισμένος από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή την ώρα – 10:00 το πρωί – το Καστέλλι είναι αποκλεισμένο μόνο από Αποστόλους καθώς στην ευθεία του δρόμου έχει 1 μέτρο νερού!

Από Ξηλοκαμάρα και αεροδρόμιο η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί προς Κράσι και Οροπέδιο.

Όπως είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σφοδρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι οικισμοί Ξιδάς, Καρδουλιανό Κασταμονίτσα. Μεγάλο όγκο νερού δέχτηκαν και οι οικισμοί Σκλαβεροχώρι και Αρχάγγελος. Απευθύνεται έκκληση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου να μην κατευθύνονται προς την περιοχή του Καστελλίου οι οδηγοί.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενώ στην περιοχή βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε αλλά και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου και στο Οροπέδιο Λασιθίου ενώ για σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους και βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Πηγή cretalive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter