Κρήτη- Νοσοκομεία: Θα εμφιαλώνουν δικό τους οξυγόνο

Κρήτη- Νοσοκομεία: Θα εμφιαλώνουν δικό τους οξυγόνο

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να επιτύχει το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο σύντομα θα παράγει και θα εμφιαλώνει ιατρικό οξυγόνο με ίδια μέσα αντί να το προμηθεύεται από ιδιωτικές εταιρείες όπως γίνονταν έως σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης το νοσοκομείο Χανίων είναι ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που θα χρηματοδοτηθούν με 1.400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό παραγωγής αέριου οξυγόνου. Τα πέντε αυτά νοσοκομεία είναι: τo Γενικό νοσοκομείο Χανίων, το νοσοκομείο Ρεθύμνου, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στο νοσοκομείο Χανίων, στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο θα πραγματοποιείται μάλιστα εντός των νοσοκομείων και εμφιάλωση του οξυγόνου για ιδία χρήση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείο Χανίων, «η εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται σε επίπεδο Κρήτης είναι ιδιαιτέρως σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόσβεση του κόστους της εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή Οξυγόνου στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο) θα γίνει σε 17 μήνες, ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου) σε λιγότερο από τρία χρόνια». Για το νοσοκομείο Χανίων το ετήσιο κόστος της προμήθειας Ιατρικού Οξυγόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος ανέρχεται σε 155.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter