Κρήτη: Πάνω από τριάντα σεισμοί από το πρωί – Χρειάζεται παρακολούθηση δήλωσε ο Γ. Παπαδόπουλος

Κρήτη: Πάνω από τριάντα σεισμοί από το πρωί – Χρειάζεται παρακολούθηση δήλωσε ο Γ. Παπαδόπουλος

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις «ταρακουνούν» από το πρωί του Σαββάτου την Κρήτη. Μετά την πρωινή ακολουθία σεισμών νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στα ανοικτά, με τρεις νέους σεισμούς να σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Γαύδου και νοτίως της Χώρας των Σφακίων.

Μάλιστα ο τρίτος και τελευταίος σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αναλυτικά η νέα ακολουθία

Στις 4:34μ.μ, σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γαύδου.

Εφτά λεπτά αργότερα ακολούθησε ο δεύτερος σεισμός, 3,5 Ρίχτερ, 26 χιλιόμετρα από το νησί. Και οι δύο αυτοί σεισμοί είχαν βάθος 10 χιλιομέτρων.

Στις 4:46μ.μ ήρθε ο τρίτος σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις 2,9 χιλιομέτρων, 39 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας των Σφακίων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Το πρωί τρεις ακόμα σεισμοί είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή, με τον εγκέλαδο να γίνεται αισθητός μέχρι την πόλη των Χανίων, προκαλώντας ανησυχία. 

Γ. Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχει ανησυχία

Σχολιάζοντας τη σεισμική αυτή διέγερση στην Κρήτη ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε με tweet του ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία. Χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση. Αυτό κάνουμε και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter