Κρήτη: «Πνίγηκε» και πάλι η Χερσόνησος – Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι, βυθίστηκαν αυτοκίνητα (Photos -Video)

Κρήτη: «Πνίγηκε» και πάλι η Χερσόνησος – Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι, βυθίστηκαν αυτοκίνητα (Photos -Video)

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Χερσόνησος, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο με τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα και κατά τόπους θα είναι έντονες.

Στις Γούβες μάλιστα ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος.

Βίντεο από την περιοχή των Γουρνών

Κουτουλουφάρι

Ανάληψη χερσονήσου



Ανάλογες εικόνες και στο Καστέλι Πεδιάδος, με την βροχή να έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα αλλά και κατολισθήσεις στους δρόμους.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο

Ο Δήμος Φαιστού άντέδρασε άμεσα στην κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, κλείνοντας το βράδυ της Δευτέρας όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter