Κρήτη: Ποια πόλη μειώνει τα δημοτικά τέλη;

Κρήτη: Ποια πόλη μειώνει τα δημοτικά τέλη;

Μπορεί να σκεφτήκατε διάφορες, μπορεί και όχι, αλλά είναι αλήθεια…

Μειώσεις των ανταποδοτικών-δημοτικών τελών που καταβάλουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προβλέπει ο προϋπολογισμός του δήμου Χανίων για το 2019 που κατατίθεται αύριο για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Στοιχεία του προϋπολογισμού που αφορούν την πολιτική του προς τους δημότες παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Μαράκης και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Δέσποινα Νικολακάκη. «Το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των τελών που καταβάλουν οι δημότες και οι επιχειρήσεις», τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μειώσεις δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα. «Μιλάμε για ανταποδοτικά τέλη που επιβάλουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Βάμβουκας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι εκτός από τις μειώσεις των τελών προβλέπονται έργα από ιδίους πόρους του δήμου καθώς και επενδύσεις που αφορούν τις υπηρεσίες που παράγουν ανταποδοτικό έργο. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Μαράκης για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει μειώσεις 5% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που καταβάλουν τα νοικοκυριά.

Ακόμα μείωση τελών για αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες, μείωση τελών για το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων πόρτα- πόρτα από επιχειρήσεις έως και 35%, μείωση έως και μηδενισμό τελών για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως διευκρίνισε η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, το ποσοστό μείωσης των τελών για ωφελούμενους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) θα είναι 50%, ενώ προβλέπεται πλήρης απαλλαγή στους ωφελούμενους της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου και σε όσους λαμβάνουν συσσίτιο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter