Κρήτη: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω αφρικανικής σκόνης

Κρήτη: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω αφρικανικής σκόνης

Η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται ξανά την Κρήτη, θέτοντας σε επιφυλακή τους τοπικούς φορείς, εφιστώντας την προσοχή κυρίως για τους κατοίκους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τα μικρά παιδιά.

Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της περιοχής, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 26 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων εκτάκτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3”.

Κανονικά τα μαθήματα

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης δε είναι αρκετό για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σε άλλες περιοχές του νησιού.

Έτσι λοιπόν μετά από αποφάσεις, που ελήφθησαν, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, αλλά και του δήμου Χανίων.

Επίσης στις σχολικές αίθουσες θα βρεθούν κανονικά οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία, ενώ ανοιχτά θα είναι και στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter