Κρήτη: Στον εισαγγελέα δύο Γερμανοί που …ψάρευαν αρχαία – Θησαυρός στο ιστιοπλοϊκό του (Photos)

Κρήτη: Στον εισαγγελέα δύο Γερμανοί που …ψάρευαν αρχαία – Θησαυρός στο ιστιοπλοϊκό του (Photos)

Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγούνται σήμερα οι δύο Γερμανοί που πιάστηκαν εν πλω κοντά στις Μένιες με ένα ιστιοφόρο γεμάτο αρχαιότητες.

Οι επιβαίνοντες, ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» από άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για πιθανή διενέργεια καταδύσεων από επιβαίνοντα του Ι/Φ »CONTENIUS EAGLE» σημαίας Γερμανίας, με σκοπό την ανάσυρση αρχαιολογικών ευρημάτων, στη θαλάσσια περιοχή »ΧΟΙΡΟΝΗΣΙ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ» Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καθώς επίσης και ευρήματα ρωμαϊκής – βυζαντινής περιόδου εντός αυτού.

Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω σκάφος, αφού κατέπλευσε στον ενετικό λιμένα Χανίων συνοδευόμενο από το περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν δεκαέξι (16) τμήματα πολιτιστικών αγαθών αρχαίας περιόδου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα προαναφερθέντα αρχαιολογικά ευρήματα, το ανωτέρω σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα αρχαία και τον εξοπλισμό των αρχαιοκαπήλων:


Πηγή: Candianews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter